Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiati ca?...Copiii români, înţărcaţi devreme

ro

17 Jan, 2011 18:12 1779 Marime text
e52e1887e935cae53a985871c6ccfe66_ce0d932ae4.jpgÎn România, numărul femeilor care îşi alăptează copiii explusiv la sân pentru prima jumătate de an este foarte mic, spun medicii.

"În general, de pe la trei luni, trei luni şi jumătate, copiii încep să primească şi alte alimente sau lapte formulă şi de multe ori se renunţă la alăptarea la sân. În acest moment, facem o cercetare pentru a obţine date noi despre cât alăptează femeile la noi dar şi pentru a vedea ce mănâncă exact copiii", spune medicul pediatru Alin Stănescu, de la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului "Alfred Rusescu" din Bucureşti.

Medicul explică faptul că discuţia avută la nivel mondial în ultimul timp face referire la o nuanţare a recomandării de alăptare exclusivă de sân pentru şase luni în funcţie de gradul de dezvoltare al unei ţări.

"Se discută ca în ţările în curs de dezvoltare, în care mamele au deficienţe nutriţionale mai mari, să se facă recomandarea ca micuţii să primească alimente mai devreme de şase luni", adugă pediatrul Alin Stănescu. El mai spune că în România problema este că mamele consumă multe făinoase (paste, pâine) şi puţine alimente cu valoare nutriţională reală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii