Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rosemount Estate, Balmoral 2000, McLaren Vale, Syrah, 14% alc.

ro

24 Oct, 2010 02:49 2405 Marime text
balmoral_vinul.jpgPoveste spune ca Australia produce Shiraz atunci cand e vorba despre vinuri moderne, vii, vesele, si Syrah atunci cand se poarta cu vinul dupa indelungata traditie franceza din Cotes du Rhone. Acesta este, cu siguranta, un Syrah, ba chiar unul dintre cele care i-ar face pe francezi sa priveasca un pic in pamant, pentru ca in categoria sa de pret, se ridica binisor peste oferta Lumii Vechi.

Este genul de vin care pica din cer ca un traznet si te face sa te intrebi de ce sa dai averi pe chateau-uri, daca tot exista asa ceva. Pe de o parte, este genul de vin super-ingrijit, nascut din butuci vechi de pana la 100 de ani, cu struguri culesi manual, cu productii foarte mici la hectar si tot ansamblul de practici care conduc, in general, la crearea unui vin mare. Porneste din dulceata de capsuni zaharisita, cu ceva ulei de migdale, un strop de tente pamantoase si ierboase, trece spre fructe rosii mature (cirese, cirese negre si visine), pentru a dezvalui, dupa o vreme, nuantele clasice ale unui Syrah nobil si elegant, cu o bogatie de condimente care acopera, partial, notele de toval si tabac.

Este importat prin Crama Oprisor, de unde pleaca spre piata cu aproximativ 100 de lei. Nu e disponibil in multe locuri, dar, vorba ceea, "good things come to those who know how to wait...".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii