Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un pompier din Năvodari a câștigat cinci medalii la Campionatele Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor, de la Belfast

ro

13 Aug, 2013 20:48 2379 Marime text
Gheorghe Romaşcanu, subofiţer operativ în cadrul Staţiei de Pompieri Midia Năvodari, a obţinut trei medalii la probele individuale şi două la cele pe echipe în cadrul Campionatelor Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor organizate la Belfast, Irlanda de Nord. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 1-10 august 2013, iar pompierul constănţean, alături de alţi pompieri şi poliţişti, a reprezentat România şi Ministerul Afacerilor Interne. Reprezentantul ISU Constanţa a participat la trei probe individuale şi două pe echipe. La individual a obţinut titlul de campion mondial şi medalia de aur la proba de 5.000 de metri, medalia de argint la 800 de metri şi medalia de bronz la aruncarea suliţei. La probele pe echipe a luat startul la ştafeta de 4 x 400 de metri şi cross – 10.000 de metri, la ambele românii obţinând medalia de bronz.    
“Anul acesta am reușit să fiu campion mondial la 5.000 de metri, acum doi ani nu am reușit lucrul acesta, am terminat pe locul doi la Singapore, anul acesta am reușit și am învins.” A declarat   plt.adj.şef Gheorghe Romaşcanu.
La cei 46 de ani, pompierul constănţean este sportiv de performanţă având un palmares impresionant atât la nivel naţional cât şi internaţional.

“Din 2006 când m-am angajat la ISU Dobrogea eu zic că am reprezentat cu cinste această instituție. Sunt mândru de ce fac.” a mai spus plt.adj.şef Gheorghe Romaşcanu
“Când se cântă imnul României sau se ridică drapelul simțim că aparținem acestui neam. Noi, cei de la ISU Dobrogea, suntem mândri,  mai ales că drapelul român a fost ridicat pentru prima dată de un cadru militar.” a afirmat mr Vlăduț Ion, adjunct ISU Dobrogea.
Gheorghe Romaşcanu a participat şi la Campionatele Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor organizate în 2011 la New York, unde a obţinut titlul de vicecampion mondial la la proba de 1.500 de metri şi locul IV la proba de 3.000 de metri cu obstacole.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii