Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:39 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat bolnav de arterită se luptă cu indiferența din sistemul sanitar

ro

06 Aug, 2013 20:10 4854 Marime text
Nu fără temei se spune că indiferența ucide! Când ea vine din partea unor cadre medicale drama este cu atât mai mare. De asta se convinge zi de zi Sinan Anefi, un bărbat în vârstă de 55 de ani bolnav grav de arterită. Calvarul lui Sinan Anefi a început din anul 2000, de la niște banale arsuri în tălpi. În urma unui control medical acesta a fost diagnosticat cu arterită. De aici nu a mai fost decât un pas până la prima intervenție chirurgicală suferită în anul 2001. Atunci i-au fost amputate primele 3 degete de la picior. Era doar începutul... Au urmat alte și alte intervenții chirurgicale și rând pe rând și-a pierdut ambele picioare și degetele de la mâini. Acum locuiește singur și este imobilizat într-un scaun cu rotile.
„În 2001 mi s-au amputat degetele, apoi în 2002 a urmat piciorul drept, după un an de zile mi s-a amputat și celălalt picior. Între timp am suferit și două intervenții chirurgicale de ulcer, pe care l-am făcut din cauza medicamentelor puternice care mi s-au administrat. Am stat numai cu chirie, în condiții insalubre, iar în 2012 am depus actele pentru o locuință socială.„ a spus Sinan Anefi, pacient.
Ca și când nu ar fi fost de ajuns toate încercările prin care a trecut, a suportat și o operație chirurgicală pentru un bypass necesar pentru fluidizarea circulației sanguine. Acum starea lui de sănătate s-a agravat și este în pericol să facă cangrenă dacă nu este operat în cel mai scurt timp la picior. Cu speranță în suflet, omul s-a dus la Secția de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Clinic Județean Constanța dar medicii l-au trimis acasă să se trateze cu..apă rece.
„Doctorii mi-au spus că nu mai au ce să-mi mai facă. Nu mai pot să-mi administreze tratamentul, nici o branulă nu mai pot să-mi pună. Doctorii se uită la mine și îmi spun să mă duc acasă și să pun locul unde mă doare sub apă rece, că îmi trece durerea.” a mai spus Sinan Anefi, pacient.
Contactat telefonic, managerul Spitalului Clinic Județean Constanța nu a putut oferi un răspuns.
„Nu pot să mă pronunț pentru că nu cunosc cazul. Fiecare caz este diferit.” a declarat Dănuț Căpătână, manager spital
Fiind în imposibilitatea de a se deplasa, traiul de zi cu zi e o adevărată povară. De la banalele cumpărături de care are nevoie până la achiziționarea tratamentului, venitul modest de care dispune îi îngreunează și mai mult existența. Este un caz disperat care are nevoie de sprijinul nostru pentru a merge mai departe. Cei care doresc să îi întindă o mână de ajutor indiferent sub ce formă pot apela la numărul 0241 76 03 06.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii