Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sport în Port

ro

25 Aug, 2013 14:18 2579 Marime text
Pentru prima dată, portul Constanța a fost gazda unui eveniment ... sportiv! Asociația Sportivă SanaSport Constanța a organizat prima ediție a cursei de alergare SPORT ÎN PORT, pe distanța de cinci kilometri. Peste 150 de constănțeni au răspuns inițiativei și au venit să facă puțină mișcare duminică dimineață! Cel mai tânăr concurent a fost un copil de patru ani, iar cel mai vârstnic, un bărbat în vârstă de 90 de ani, fost mare sportiv de performanță!

Concurenții au pornit din dreptul Terminalului de pasageri, au continuat traseul pe digul de larg, până în parcarea de la Poarta 1 și retur.
„Este o idee extraodinară, pentru că a alerga de dimineață duminica, înseamnă a te pregăti pentru o săptămână în care să rămâi energizat de bucuria de a alerga și să ai pregătirea fizică să treci peste toate problemele cu care te încarcă profesionalul”, a declarat Elena Frîncu, maestru emerit al sportului.
La start s-a aliniat și un fost mare sportiv constănțean, care are acum 90 de ani! La o vârstă pe care mulți dintre noi nu speră să o prindă, acesta a alergat cei cinci kilometri fără prea mari probleme. Traian Petcu a fost multiplu campion național și internațional în anii 50, când era legitimat la Clubul Dinamo.

„Am continuat și la concursurile de veterani, în țară și în străinătate [...] campion european, cross-ul mondial în 1974 în Germania, și continuu și acum [...] 75 de ani de alergare”, a declarat Traian Petcu, fost campion la atletism.
„Pentru constănțeni este o oportunitate de a vizita Portul, de a face mișcare și de a participa la cel de-al doilea eveniment organizat de SanaSport, din cadrul proiectului nostru “Constanța aleargă sănătos”, a declarat Daniel Antonaru, președinte SanaSport.
Asociația Sportivă SanaSport Constanța are ca principală misiune îmbunătățirea stării de sănătate a locuitorilor prin promovarea alergării ca sport de masă. Asociația derulează proiectul “Constanța aleargă sănătos!“, compus din cinci evenimente sportive anuale: patru curse de alergare în diverse locații din oraș și un minimaraton pe nisip.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii