Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul de la Eforie Sud, o istorie

ro

09 Aug, 2013 16:54 3505 Marime text
Încă o lovitură pentru sănătatea din România. Este vorba despre Spitalul de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală de la Eforie Sud, unde nu se vor mai putea efectua intervenții chirurgicale. Pacienții sunt acum îndreptați către alte unități spitalicești din țară.

Povestea Spitalului de la Eforie Sud începe în 1908, atunci când a fost înființat. De-a lungul anilor, aici au fost spitalizați și tratați zeci de mii de pacienți. Iar medicii au căpătat un renume la nivel mondial.

Așadar încă un spital cu renume din România nu va mai exista. Acesta se transformă în secție exterioară a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Iar activitatea chirurgicală a Spitalului de la Eforie Sud a fost oprită, conform scrisorii pe care a trimis-o angajaților, managerul SCJU, Dan Căpățână. Deciziile se răsfrâng asupra pacienților care au nevoie de cele mai bune servicii medicale. De joi, cu toții sunt refuzați: ”Aici nu se mai salvează vieți”.

Din surse protejate am aflat că medicii unității spitalicești au fost amenințați și nu mai au voie să facă declarații în presă. Pentru acest lucru, cadrele medicale au primit, tot joi, un nou regulament intern, în care este stipulat clar că este interzisă orice relație cu mass-media, cu excepția purtătorului de cuvânt, Cătălin Grasa, care nu a fost de găsit. La fel și managerul Spitalului Județean Constanța.

În această situație, mulți dintre angajații spitalului își caută deja de muncă în alte părți. Cu toții sunt de acord că aici nu vor mai avea ce face. Numai anul trecut, opt medici au efectuat peste 1.800 de operații. Medicii de aici nu au fost demiși, însă cu toții știu că unității spitalicești îi va fi schimbat regimul, motiv pentru care cei mai mulți aleg să plece din timp.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • c.neagoe 10 Aug, 2013 07:22 Mai rau ca in anii 50; asta chiar nu credeam ca o vor face . Ce face PSD-ul (cu acordul PNL-ului ) , este inadmisibil . Nea Mitica Putinelu , nu a facut asa ceva .