Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marea agitată face victime

ro

16 Aug, 2013 14:12 3040 Marime text
Un bărbat de 38 de ani a murit înecat astăzi pe plaja din Jupiter după ce a ignorat avertismentele salvamarilor și a intrat în mare, deşi la mal a fost arborat steagul roşu ce interzice scăldatul. În plus, pe plajă vântul puternic le face viaţa grea turiştilor, iar salvatorii spun că până la calmarea vremii aceştia sunt sfătuiţi să stea departe de valurile mării.
 
Au fost peste 30 de grade pe litoral, însă vântul le-a dat mari bătăi de cap turiștilor, dar și salvamarilor. Deși valurile au oferit un adevărat spectacol, pericolul de înec a fost la tot pasul. Pe plajă a fost arborat steagul roșu, însă copiii au luat totul ca pe un joc de-a „șoarecele și pisica”. Din cauza valurilor înalte și a curenților marini, trei persoane au dispărut, doar una fiind găsită înecată.
 
Salvamarii au stat cu ochii în patru, ca nu cumva vreun turist sau vreun iubitor al sporturilor “extreme” să se îndepărteze de mal. Deși valurile pot oferi un minunat spectacol celor aflați pe plajă, mulți nu conștinetizează cât de înșelătoare pot fi. Astfel salvamarii au fost nevoiți să arboreze steagul roșu.
 
“Este arborat steagul roșu pentru că este pericol de înec […] curenții sunt foarte puternici, iar valurile sunt foarte mari”, a declarat Antonia Elena Bolbea, salvamar.
 
Forțați de fluierul insistent al salvamarilor, turiștii, ușor ușor s-au conformat și s-au întors pe țărm. Părinții spun că sunt în permanență cu ochii pe copii și că nu îi lasă să se aventureze în marea agitată. Deși nu au avut voie să se bălăcească în largul mării, copiii au fost fericiţi şi aproape de mal, mai ales că apa mării este caldă. Pe tot litoralul, salvamarii au scos din valuri zeci de oameni, pentru a evita o tragedie. La Jupiter, trei persoane au intrat în mare, iar una s-a înecat. Este vorba despre un turist de 38 de ani pentru care medicii de pe Ambulanţă nu au mai putut face nimic. Trupul a fost dus la Morgă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii