Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Ziua Pompierilor, marcată astăzi la Constanța printr-o serie de acţiuni demonstrative

ro

12 Sep, 2013 17:08 2578 Marime text
Parcarea unui complex comercial din Constanţa a fost platoul pe care s-au desfăşurat exerciţiile de salvare şi demostraţiile de prim-ajutor. Tot aici au fost expuse şi o parte din maşinile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea.
 
“Exerciţiul organizat astăzi, a deschis seria activităţilor dedicate Zilei Pompierilor din România. Este un exerciţiu complex în care am încercat să implicăm toate forţele existente la nivel de inspectorat şi să rezolvăm cât mai multe situaţii, întrucât populaţia trebuie să ştie cu ce se ocupă pompierii, ce presupune meseria în sine şi în ce situaţii ne pot solicita.” a declarat Paula Anghel, purtător de cuvant ISU Dobrogea.
         
Timp de două ore în parcarea complexului comercial a fost organizat cursul interactiv ,,Pompier pentru o zi “. Celor prezenţi li s-au prezentat o autospecială de stins incendii, ambulanţa SMURD, echipamentul de intervenţie al scafandrilor și autospeciala destinată accidentelor nucelare.
 
“Acest exerciţiu a reprezentat modul nostru de intervenţie într-o situaţie reală, grupat pe mai multe zone de activitate, pe mai multe zone de intervenţie. Referitor la Ziua Pompierilor care va fi mâine, reprezintă pentru noi, cei care ne-am ales această meserie frumoasă, încununarea tuturor eforturilor de peste an. A fost un an greu, dar frumos, până la urmă.” a precizat George Nicolae, căpitan ISU.
 
Activităţile destinate Zilei Pompierilor din România vor continua cu un ceremonial militar şi religios, avansări în grad şi se vor încheia cu defilări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii