Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Universitatea Ovidius, controlată la sânge

ro

10 Sep, 2013 19:12 3056 Marime text
Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a trimis încă de ieri echipa Corpului de Control pentru a analiza neregulile din cadrul Universității Ovidius. Potrivit unor surse din cadrul instituţiei de învăţământ, Corpul de Control va sta la Constanța 10 zile și vizează aspecte tehnice și financiare de la Ovidius, nu doar acte de corupție. Se verifică perioada 2009-2013, pentru că în acest timp au fost admiși mai mulți studenți decât locurile disponibile.
 
„Când eram student, într-o cameră, în loc de 4 studenți erau plasați 5, nu puteau fi lăsați în stradă. Eu am făcut facultatea în intervalul 1980-1984, erau alte timpuri. Știu însă că, atât timp cât am fost prorector, din 2004 până în 2005 cu delegație și apoi din 2008 până în 2012, problema cazărilor era rezolvată.” a spus Marian Cojoc, fost prorector în cadrul Universității „Ovidius”
 
Aceleași surse au afirmat că surplusul de studenți era reprezentat de fapt de tinerii străini. De asemenea, verificate la sânge în această perioadă sunt Facultățile de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară din cadrul Universității Ovidius.
 
“Universitatea asta și-a dorit, asta a avut. Din punctul meu de vedere, cei care au votat o anume structură de comandă în cunoștință de cauză sau nu, suportă acum ce se întâmplă, din păcate. Eu nu pot să fac niciun proces de intenție nimănui, dacă a votat bine sau a votat rău la vremea aceea.” a adăugat Marian Cojoc.
 
Rechizitoriul întocmit de procurori în cazul de corupție în care este implicat Dănuț Tiberius Epure a fost finalizat, procesul în care este judecat fostul rector urmând să înceapă în perioada următoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii