Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:46 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Turiștii vor fi mai aproape de delfinii din Marea neagră, datorită proiectului “Delfini și oameni”

ro

26 Sep, 2013 21:46 2279 Marime text
Proiectul va fi implementat în sectorul sudic al litoralului românesc, în zona cuprinsă între Capul Midia și Vama Veche, în intervalul iulie 2013 - decembrie 2014.
 
„ Este o inițiativă deosebită din punctul nostru de vedere, al Asociației Litoral-Delta Dunării, este ceva care se caută în destinațiile externe și în momentul când turiștii vor descoperi că există și pe litoralul românesc, cu siguranță vor fi încântați. Trebuie identificați prestatorii de servicii și agenții de turism care să creeze pachetele de servicii turistice astfel încât să fie accesibile pentru orice categorie de turiști.„ a declarat Denisa Răucescu, secretar general Asociația Bazinală de Apă “Dobrogea-Litoral”
 
Cu această ocazie se dorește protejarea și conservarea celor trei specii de delfini din Marea Neagră. Bugetul total al proiectului este de aproximativ 78.000 de franci elvețieni. În fiecare an, milioane de turişti din lumea largă sunt dispuşi să plătească pentru a li se oferi oportunitatea unei întâlniri cu cetaceele în mediul lor natural, iar acest lucru poate aduce venituri de peste un miliard de dolari la Constanţa.
 
„ Va fi un pachet de servicii care se axează pe excursii în care turiștii se vor întâlni cu delfinii în mediul lor natural. Conex, vor fi produse culinare tradiționale pescărești dar și informații despre îngrijirea ambarcațiunilor și uneltelor pescărești.„ a spus Răzvan Popescu-Mirceni, manager de proiect
 
Costurile crozierelor pot începe de la 40 de euro și pot ajunge până la 200 de euro. O plimbare pe mare poate dura de la câteva ore și poate ține chiar și câteva săptămâni.

Ti-a placut articolul?

Comentarii