Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Teroare la o grădiniță particulară din Constanța

ro

03 Jun, 2014 15:18 2300 Marime text
Îmbrânciți, târâți, loviți și siliți să doarmă în propria urină. Așa au fost tratați timp de câteva luni copiii înscriși la o grădiniță particulară din Constanța. Părinții s-au gândit să își trimită copiii la o grădiniță particulară, unde au plătit până la 1.000 de lei lunar pentru ca cei mici să aibă parte de cel mai bun tratament. În schimb, au avut un șoc când au văzut că fetițele și băieții lor sunt molestați de educatoare și terorizați de îngrijitoare. Potrivit avocatului contactat de părinți, cercetarea penală se derulează destul de lent, iar încadrarea juridică este greșită.
“Imaginile care au fost filmate în ziua aceea sunt destul de tulburătoare și anume copiii au fost îmbrânciți, loviți, trași de păr, maltratați, târâți, apucați de mâini și de picioare. Voi cere extinderea cercetării penale atât pentru noi infracțiuni cât și pentru alte persoane.  Din câte am înțeles, în momentul de față sunt cercetate doar îngrijitoarele și considerăm că și conducerea știa și tolera ce se întâmplă acolo, și vom cere extinderea cecetării penale și pentru aceste persoane.” a opinat avocatul Ștefan Dumitru Roman, reprezentantul legal al părinților.
Scandalul a izbucnit în urmă cu şase luni, după ce părinţii au vizionat imaginile surprinse de camerele de luat vederi ale grădiniţei. Inspectorul general al ISJ Constanța susține că este un Centru educațional privat și neautorizat, însă îi poate ajuta pe părinți să-și transfere copiii la o grădiniță de stat cât mai urgent.
“Toți părinții care apelează la sistemul privat își asumă o astfel de răspundere. Ce pot eu să spun în acest moment este următorul lucru – începând din acest moment, dacă toți părinții doresc să-și transfere copii într-o instituție din rețeaua de stat sau din rețeaua școlară a județului Constanța, îi pot ajuta.” a precizat Răducu Popescu, inspector general  al ISJ Constanța
Singurele ajutoare la care pot apela părinții au rămas Instanța și Protecția Consumatorului. Chiar dacă are copilul la aceeași grădiniță, un alt părinte invocă ”pixelul albastru” și spune că o parte din imagini sunt trucate.
“Mie imaginile mi se par suspecte, adică mi se par truncate. o parte din ele mi se par truncate. Sunt foarte rapide mișcările.” a declarat mama unui copil înscris la grădinița privată.
Surse din cadrul anchetei spun că relele tratamente aplicate micuților nu se opresc aici. Copiii erau adormiți cu vin, treziți cu cafea și puși să doarmă în propria urină pentru a învăța “o lecție”. Acum, toți cei care se fac vinovați riscă o lecție mult mai lungă: între 3 și 7 ani de închisoare pentru rele tratamente aplicate minorilor. Patru dintre angajate sunt cercetate penal, iar două dintre ele în arest la domiciliu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii