Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Student, caut cazare

ro

04 Sep, 2014 18:11 1623 Marime text
Imobilele disponibile închirierii sunt la mare căutare în această perioadă. Cererile s-au dublat, datorită numărului considerabil de  studenți care vin în Constanța pentru următorii ani. Oferte de cazare sunt pentru toate buzunarele. De la câteva sute de lei pentru o cameră la cămin, până la câteva sute de euro, pentru un apartament.
 
Înainte de începerea anului universitar, studenții trebuie să decidă unde vor locui în următorul an. Cei care vin din alte orașe, pentru a studia în Constanța și au un buget limitat, își îndreaptă atenția spre căminele studențești, unde impart camerele cu cel puțin doi colegi.
 
“Fiecare cameră are baie separat, wc separat. Holul este dotat cu un dulap. Fiecare are patul lui. Lenjeria și-o iau de la cămin sau și-o aduc de acasă, după cum doresc”, ne-a spus administratorul unui cămin studențesc.
 
Căminele puse la dispoziție de universități nu dispun întotodeauna de aceleași condiții. Dacă studenții norocoși au camere cu vedere spre mare și mobilier nou, alții beneficiază de condiții precare, însă și prețul chiriei este...simbolic.
 
“Sunt dispus să dau un million jumate sau două milioane pe chirie”, ne-a spus un student.
“Mi-a dat mama bani ca să stau la cămin. Îmi convine că este foarte aproape de școală”, a precizat un alt student.
 
Studenții pe care nu îi atrag căminele universitare optează pentru apartamente particulare, unde beneficiază de condiții bune, liniște și mai puține restricții.
 
“Am vrut să stau în cămin, dar condițiile din garsonieră sunt foarte bune. Nu support să stau cu încă două-trei persoane, ca să le suport tabieturile”, ne-a zis o studentă.
“Nu îmi plac condițiile de la cămin”, ne-a spus o altă student.
“Cererea este mai mare decât oferta. Clienții optează de la aprtamente de 200 euro până la 500 euro, iar studenții străini prefer apartamente mai de lux”, ne-a spus Alin Ungureanu, manager agenție imobiliară.
Luna septembrie reprezintă apogeul activității pe care o desfășoară agențiile imobiliare. Studenții care vin din alte țări caută apartamente cu chirie, fără să se gândească la preț. Luxul este tot ce îi interesează.
 
“Vor avea o chirie lunară cuprinsă între 200 și 350 de euro. Avem ofertă pe care o prezentăm pe e-mail, iar studenții sunt liberi să își aleagă ce doresc”, ne-a spus un agent imobiliar.
 
În cazul căminelor studențești, pentru a ocupa un loc de cazare, cererile se depun înaintea de începerea cursurilor. Din acest an, studenții vor avea acces în cămine pe baza unor cartele electronice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii