Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Șoselele constănțene sunt, zilnic, pătate de sângele pietonilor

ro

02 Sep, 2014 19:19 1587 Marime text
Traversarea prin loc nepermis se află pe primul loc în topul cauzelor accidentelor mortale petrecute la malul mării.  O frână bruscă anunță, de cele mai multe ori, un sfârșit tragic. Accidentele în care îşi pierd viaţa pietonii care se grăbesc să traverseze prin loc nepermis se produc cu o frecvență îngrijorătoare pe șoselele constănțene. 
 
“De la începtul anului și până acum, pe raza județului Constanța s-au produs 181 de accidente pe fondul traversării neregulamentare a pietonilor, soldate cu 191 de persoane rănite dintre care 11 decedate.” a declarat agent șef adjunct Cristina Vasile, SPR Constanța.
 
De cele mai multe ori, trecerea de pietoni, vă poate salva viața, însă nu puțini sunt cei care se aventurează pe mijlocul străzii și le apar de nicăieri șoferilor din trafic.
 
Timpul de reacție al conducătorilor auto este de câteva secunde.  În cele mai multe cazuri, atât este şi diferența dintre viață și moarte. 
 
La miezul zilei, într-una dintre cele mai circulate zone din Constanța pietonii traversează după legi numai de ei ştiute. Goniţi de claxoanele asurzitoare, oamenii aleargă dezorientați printre mașini. 
 
Luni noapte, pe Drumul Național 39, un șofer s-a trezit cu un pieton în fața mașinii și nu a mai avut timp de reacție. Bărbatul care traversa neregulamentar a fost lovit în plin și a murit pe loc. În ciuda exemplelor terifiante, fenomenul indisciplinei pietonale pare fără oprire.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii