Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Situație disperată la Sibioara

ro

08 Nov, 2013 13:10 2776 Marime text
Sătenii din localitatea constănțeană Sibioara au ajuns la capătul răbdării din cauza autovehiculelor de mare tonaj care trec, zilnic, pe lângă casele lor, aflate la un pas să se dărâme. Ignorați de autoritățile locale, oamenii sunt hotărâți să-și facă singuri dreptate! Noaptea trecută au ieșit în stradă să protesteze, fiind la un pas să blocheze drumul de acces către intrarea în sat. Drumul care trece chiar prin mijlocul satului este același care face și legătura cu cariera de piatră, situată la ieșirea din localitate. Zi și noapte, casele lor duduie de zgomotul asurzitor al mașinilor mari care transportă piatră de la carieră.

“Problema mare în satul acesta este cu carierele [...] circulă mașini din 24 în 24 de ore, mașini de tonaj foarte mare [...] sute de mașini pe zi. Ne-au crăpat casele, s-au dărâmat gardurile, e praf de nesuportat.”, spune un localnic din Sibioara.

“Vine un nor de praf dinspre cariere. Ei dinamitează și vine pe ghiol norul de praf.”, a spus alt localnic.

“Nu poți să întinzi o rufă pe sârmă, nu poți să faci nimic că mori de praf. E gri toată curtea [...] nu poți să ai o masă în fața casei, nu poți să stai nicăieri.”, a spus revoltată o localnică.

Praful înecăcios și zgomotul infernal nu numai că sunt greu de suportat pentru oameni, însă au ajuns să le afecteze chiar și rezistența locuințelor. În urma calvarului, casele acestora sunt acum cu pereții crăpați, iar gardurile au fost puse la pământ. Localnicii se tem că vor rămâne sub cerul liber.  Reprezentanții Gărzii de mediu s-au deplasat, zilele trecute, la fața locului și, în urma expertizei efectuate au închis cariera timp de două zile, din cauza gradului ridicat de poluare al aerului. Acum însă, aceasta și-a deschis porțile din nou, spre disperarea localnicilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii