Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Singura bază nautică amenajată la Constanţa în ultimii 40 ani a fost inaugurată la Techirghiol

ro

03 Nov, 2013 21:15 2872 Marime text
Întreaga construcție este evaluată la 70 de mii de euro fără TVA. La eveniment au luat parte, printre alții, senatorul Nicolae Moga, Secretarul de stat din Ministerul Tineretului şi Sportului, Carmen Tocală și primarul orașului Techirghiol, Adrian Stan. Baza care a fost inaugurată duminică la Techirghiol aparţine Clubului Nautic Român, care are o tradiţie veche de 105 ani.

„Este în primul rând o renaștere a unui sport, a unor lucruri care s-au întâmplat în perioada interbelică mai îndepărtată a Techirghiolului, o culoare, o pată de culoare și de sport pe lac, ceea ce va aduce un real beneficiu pentru turiști, în primul rând, dar și pentru cei care au activități economice în turism.”, a declarat Adrian Stan, primarul orașului Techirghiol.
„Faptul că aici pe malul lacului Techirghil s-a construit această bază sportivă, odată cu ea se pune în valoare toată marginea lacului pentru că cea mai mare valoare a Techirghiolului este lacul Techirghiol. Faptul că vedem de astăzi fregate, concursuri sportive este un lucru extraordinar de important și pentru mine și pentru ceilalți, sportul este un lucru extraordinar de important.”, a declarat senatorul Nicolae Moga.

De la inaugurare nu lipsit Secretarul de stat din Ministerul Tineretului şi Sportului, Carmen Tocală.
„După 40 de ani un club sportiv realizează o bază, este bază sportivă. Sportul să un exemplu în continuare și sperăm ca împreună cu unitatea administrativă și administrația locală, să aducem zona la nivel european. În ceea ce privește organizarea de competiții, avem nevoie de sprijinul Apelor Române pentru luciul de apă și sunt convinsă că toată lumea va aduce un plus de valoare.”, a spus Carmen Tocală, Secretar de stat din Ministerul Tineretului şi Sportului.
Întreaga construcție ocupă o suprafaţă de 1008 mp, iar dotările sunt la cel mai înalt nivel.

„Dotările constau într-o hală, un hambar de depozitare a ambarcațiunilor, o sală de forță pentru pregătirea acestora, o platformă de depozitare a ambarcațiunilor pentru armarea acestora înainte de a ieși pe apă, vestiare pe sexe, cu toate utilitățile necesare, o cale de acces betonată către lac, planuri înclinate și un ponton de 50 de metri.”, a declarat Andreea Mihăescu, director bază nautică Techirghiol.
Directorul bazei nautice, Andreea Mihăescu, a primit de la șefa sportului constănțean, trofeul internațional cucerit de Elena Frîncu. Antrenor principal şi coordonator al cursurilor din cadrul Şcolii de navigaţie este profesorul Stelian Marinescu, directorul adjunct al Colegiului Naţional Mihai Eminescu din Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii