Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Şcoală de dans la Peştera

ro

01 Jul, 2014 21:11 2962 Marime text
Copiii din comuna Peştera au de astăzi o şcoală de dans în cadrul căreia primesc cursuri gratuite de dans modern, de la instructori profesionişti. Proiectul a fost organizat la iniţiativa autorităţilor locale, cu scopul de a aduce bucurie copiilor.
Şcoala de dans Peştera a fost inaugurată la Sala de Sport din comună, unde pe parcursul verii, elevii pot învăţa 11 tipuri de dans modern, de două ori pe săptămână, sprijiniţi de instructori de talie internaţională.
“O să facem în fiecare săptămână un alt stil de dans. Vom face o coregrafie din fiecare stil de dans şi o să încercăm să le combinăm, să facem un spectacol şi să iasă ceva frumos”, ne-a declarat Silviu Teodor Oeru, coreograf.
„Învăţăm să ne mişcăm, să ascultăm muzica şi să dezvoltăm un corp frumos. Orice este mai dificil la început. Trebuie doar să îţi placă”, ne-a spus coreograf Marius Mathyus.
 
Proiectul este unul educativ, cultural şi recreativ şi se desfăşoară pentru prima dată în comuna Peştera. Cu această ocazie, micuţii nu vor învăţa doar dans, ci şi coregrafie şi scenografie.
„Este prima şcoală de dans creată pentru o comunitate locală. Este un proiect frumos, care vrea să strângă copiii pe perioada vacanţei, într-o activitate pe care ne-o dorim să fie de lungă durată”, a precizat Chris Gavrilă, organizator evenimente.
„Dansul îmi place foarte mult şi am venit ca să învăţ foarte bine”, ne-a declarat una dintre micuţele dansatoare din comuna Peştera.
După ce vor învăţa cele mai bune mişcări de dans, copiii vor participa, pe 5 septembrie, alături de instructori şi coregrafi, la un mare show.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii