Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Sănătatea...obligatorie!

ro

09 Sep, 2014 14:21 1824 Marime text
Înainte de 15 septembrie, copiii care vor urma cursuri la instituțiile de învățământ, au nevoie de o adeverință și un aviz epidemiologic, care să ateste faptul că sunt sănătoși și pot face parte dintr-o colectivitate . Actele sunt eliberate de medicii de familie, în baza unui set de analize specifice.

“Pentru a te înscrie într-o colectivitate, trebuie examen copropariztologic, cu coprocultură, exudat faringian, exudat nazal. pe baza acestor rezultate, medical poate atesta că minorul nu prezintă un pericol pentru colectivitatea în care intră”, ne-a declarat medicul Mihnea Manea.
Evaluarea stării de sănătate, este obligatorie, pentru a preveni riscurile la care sunt expuși frecvent copiii care fac parte din colectivități.
 
“De ce se face acest lucru? Pentru că în colectivități sunt boli care se propagă mult mai ușor, cum ar fi, de exemplu, parazitozele intestinale. De aceea, adeverințele și avizele epidemiologice se dau numai în urma unor examene medicale”, a precizat medicul Mihnea Manea.
 
Părinții copiilor au păreri împărțite cu privire la aceste adeverințe.

“Într-un fel cred că este necesar, ca copilul care trăiește într-o comunitate să fie sănătos. Dar nu știu cât sunt de obiective, adică cât de bine sunt eliberate”, ne-a spus un părinte.

“Cred că ar trebui făcută o analiză mai îndeaproape, nu doar printr-o hârtie eliberată de medicul de familie”, ne-a spus mama unui copil.
“Mi se pare o idee foarte bună. Am pățit de multe ori, am plătit tratamentele, din cauza unor copii bolnavi, care au fost primiți în grădiniță”, ne-a transmis o altă mamă.

Atât adeverințele medicale, cât și avizele epidemiologice, trebuie eliberate înainte de începerea cursurilor. Preţul lor este de cel mult 20 de lei. Copiii care sunt depistați cu probleme de sănătate, vor urma tratament şi apoi vor fi incluşi în colectivitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii