Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Salvată sub tensiune...

ro

13 Dec, 2013 13:52 1882 Marime text
O tânără din Năvodari a trecut prin clipe greu de imaginat, după ce a sfârșit cu mașina într-un pom de pe marginea bulevardului Mamaia. Rănită și speriată, fata a rămas a blocată pe locul șoferului  într-un sicriu de fiare, mai bine de două ore. Pompierii de la Descarcerare abia au reușit să o scoată fără să-i afecteze starea de sănătate. Cumplitul accident produs noaptea trecută, în stațiunea Mamaia a mobilizat forțele a zeci de autorități de la polițiști, ambulanțieri și pompieri, care au salvat-o în cele din urmă pe femeie.

Timpul parcă a stat în loc pentru tânăra blocată în interiorul mașinii zdrobite, în timp ce pentru pompieri fiecare secundă era împortantă în misiunea de a o salva. Militarii s-au văzut  puși în fața unei situații extrem de dificile. Tânăra urla de durere și o singură manevră greșită i-ar fi pus viața în pericol. Au apelat chiar și la ajutorul părinților fetei. I-au rugat să o țină de vorbă și să o încurajeze, astfel încât ei să o poată recupera în siguranță dintre fiarele contorsionate.
“Este prietena mea și a plecat de la mine și m-a sunat să-mi zică că a avut accident și am venit s-o văd”, a spus prietena tinerei încarcerate.
Calvarul studentei de 20 de ani, de la Medicină, a durat mai bine de două ore, timp în care pompierii de la Descarcerare au tăiat mașina bucată cu bucată pentru a ajunge la ea. Era în stare de șoc, înghetață de frig, dar conștientă. Un echipaj de la Ambulanță a preluat-o și a transportat-o de urgență la Spitalul Județean.

“O intervenție foarte grea, nu am putut să ne grăbim pentru a nu greși. Ambele picioare i-au fost prinse între portiere din stânga și maneta de viteză [...] efectiv au fost presate. Pedalele și pragurile la mașină au venit peste piciorul stâng. Am fost nevoiți să facem multiple manevre de descarcerare și să lucrăm cu scule de pe două mașini de intervenție. Noi am avut grijă tot timpul să protejăm ambele picioare ale victimei și am reușit să o scoatem cu bine”, a declarat plt.mj. Dan Bălan, ISU Dobrogea.
“Pacienta era bine, colaborantă, a avut contuzii multiple [...] greu de spus dacă vreo fractură”, a declarat Ilias Bercant, medic SAJ Constanța.
La fața locului, familia și apropiații fetei au rămas șocați de cele întâmplate. Polițiștii de la Rutieră au încercat să afle cum de a fost posibil accidentul. Tânăra nu consumase băuturi alcoolice, însă cel mai probabil avea viteză, după cum arată dinamica accidentului. De asemenea, mașina nu era echipată cu cauciucuri de iarnă, iar cele de vară, pe care le avea, erau destul de uzate.

“Din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, a pierdut controlul autovehiculului, intrând în coliziune cu un copac aflat în afara părții carosabile. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a acesteia”, a declarat subinspectorul Adelin Buzescu, purtător de cuvânt SPR Constanța.
Trecătorii adunați la fața locului spun că locul este blestemat. În urmă cu patru ani, în apropiere a avut loc tragedia care a marcat sfârșitul groaznic a patru tineri, după ce bolidul în care se aflau a ieșit în decor, s-a izbit de un copac și a explodat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii