Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Sacrificiu și devotament

ro

12 Sep, 2014 13:35 1579 Marime text
Familist convins, pasionat de lectură, devine el însuși personajul principal al unor scenarii dramatice pline de neprevăzut. Vorbim despre cel mai bun om de Descarcerare din țară, constănțeanul Bogdan Nicolae Covalciuc (foto). Ce înseamnă să vezi moartea cu ochii și să încerci să își depășești constant limitele într-o cursă interminabilă pentru a doua șansă la viață, aflăm chiar de la salvatorul cu o experiență de peste două decenii.

Caracterizat de o modestie aparte, Bogdan Covalciuc vorbește cu responsabilitate despre meseria de a salva vieți.

„Nu suntem super-oameni sau super-eroi. Suntem oameni obișnuiți care ne pregătim  să salvăm viețile omenești”, ne-a spus Bogdan Covalciuc, comandant echipaj SMURD Constanța.

În ochii celor pe care i-a salvat rămâne însă un erou și un exemplu de devotament pentru ceilalți colegi. Bogdan Covalciuc a îmbrăcat pentru prima oară uniforma de pompier  al ISU în 1991.

„Sunt încadrat în cadrul ISU Dobrogea, din anul 1991. Am o vechime de de 23 de ani. Până în anul 2001 am lucrat pe stingere. Am fost șef gardă de intervenție. Printr-o conjunctură și prin niște cursuri pe care le-am urmat, de descarcerare, am fost printre primii încadrați la Serviciul de Descarcerare”, ne-a zis Bogdan Covalciuc.

Deși a primit titlul de cel mai bun om de Descarcerare în urma concursurilor numeroase la care a participat în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, salvatorul nu vorbește niciodată la singular, ci în numele echipei alături de care lucrează la malul mării și cu care împarte momentele de bucurie , dar și de tristețe.

„Am avut o intervenție la Poarta Albă. S-a prăbușit un copac peste un autoturism. A fost o muncă titanică, de aproape o oră jumătate. Erau patru persoane încarcerate, printre care și un copil”, își amintește, cu emoție în glas, Bogdan Covalciuc.
Echilibrul și-l regăsește, de fiecare dată, alături de familia sa, cu care își petrece puținul timp liber.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii