Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:19 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Sute de hectare au ars în România! Ce s-a întâmplat în ultimele 72 de ore la nivelul țării?

ro

24 Jul, 2023 13:46 729 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: IGSU
  • În ultimele 72 de ore au ars aproximativ 400 de hectare în România.
  • Vijeliile au doborât zeci de copaci.
 
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a publicat raportul misiunilor la care echipajele au intervenit din ultimele 72 de ore.
 
Astfel, începând de vineri, de pe data de 21 iulie, salvatorii au gestionat 5.560 situații de urgență, dintre care 21 au fost operațiuni de descarcerare, iar 4.142 au fost solicitări pentru asistență medicală de urgență, peste 4.100 de persoane fiind asistate medical de echipajele SMURD.
 
Pe lângă intervențiile pentru acordarea asistenței medicale de urgență și descarcerare, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică s-au înregistrat 300 de incendii, dintre care 187 au fost arderi de vegetație, suprafața de teren afectată fiind de aproximativ 400 ha.
 
Totodată, la nivel național, pompierii au gestionat cu promptitudine 1.097 misiuni destinate protecției comunităților.
 
În ceea ce privește avertizarea populației, în perioada de referință au fost transmise 75 mesaje prin sistemul RO-ALERT pentru informarea cetățenilor cu privire la producerea unor posibile situații de urgență și prevenirea acestora.
 
 Astfel, la nivel național au fost transmise 60 de mesaje, în județele Alba, Argeș, Brașov, Buzău, Covasna, Harghita, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Vrancea și Vâlcea, privind prezența urșilor în proximitatea comunităților, un mesaj în județul Timiș privind producerea unui incendiu și 14 mesaje pentru avertizarea apariției fenomenelor hidrometeorogice periculoase, în județele Alba, Arad, Buzău, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Timișoara și Vâlcea.
 
Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, pompierii militari au fost la datorie pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele hidrometeorologice prognozate pentru această perioadă. Astfel, în intervalul 22 iulie, ora 07:00 – 23 iulie, ora 06:00, salvatorii au acționat în 34 de localități din 8 județe (Argeș, Arad, Caraș-Severin, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Olt și Timișoara) pentru degajarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 24 imobile, trei stâlpi de electricitate și 79 de copaci căzuți pe carosabil/imobile/autoturisme/fire de electricitate, fiind avariate nouă autoturisme și trei imobile.
 
Pe lângă aceste situații, pompierii au acționat în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea activităților specifice din zona de frontieră.
 
În continuare, salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Citește și:

Statistica misiunilor de urgență din primul semestru al anului 2023, publicată de IGSU! Ce valoare au amenzile care ajung la stat?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii