Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Protestele medicilor continuă şi în județul Tulcea

ro

17 Oct, 2013 20:17 2435 Marime text
La începutul lunii noiembrie, medicii tulceni vor pleca la București, unde se vor alătura colegilor din ţară la protestul național. Membrii sindicatului Sanitas Tulcea au început seria acţiunilor de protest cu strângerea de semnături pentru declanșarea grevei de avertisment și a grevei generale.
“Noi la Tulcea am purtat banderole în unitățile spitalicești. Am fost în legătură cu Colegiul Medicilor, ne-am întânit cu ei, iar toate protestele au fost organizate de comun acord.”, a declarat Ioan Zebreniuc, președintele Sindicatului Sanitas Tulcea.
De luni, mai mullți medicii tulceni vor participa la mișcările de protest organizate la nivel național de Coaliția Profesioniștilor în Sănătate.
“Începând cu 7 octombrie, Federația Sanitas a intrat în discuții cu Ministerul Sănătății și cu Ministerul de Finanțe. Pe 2 noiembrie, ora 11:00 va fi un protest, cu un marș, în București pe traseul Piața Parlamentului - Ministerul de Finanțe - Guvern, după care urmează ședința de consiliu național împreună cu Federația Sanitas, Colegiul Medicilor și ceilalți participanți la Coaliția Profesioniștilor din Sănătate și vom stabilli dacă este oportună organizarea unei greve generale și întreruperea activității, dar rămâne de văzut.”, a declarat Ioan Zebreniuc, președintele Sindicatului Sanitas Tulcea.
Motivul protestului este simplu: cadrele medicale vor creșterea salariilor pentru toate categoriile de personal din sistem, precum și acordarea tichetelor de masă. De exemplu, Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Tulcea nu a mai acordat tichete de masă de mai bine de șase luni.
„Nu sunt fonduri pentru că actuala conducere plăteşte greşelile celei anterioare, după ce drepturile refuzate atunci au fost câştigate acum în instanţă”, a declarat preşedintele Sindicatului Liber TESA din Spitalul Judeţean Tulcea, Ştefan Popescu.
Președintele sindicatului Sanitas a făcut și o adresă cu privire la programul și motivul alinierii lor în rândul unităților medicale care au ales să iasă în stradă pentru a-și cere drepturile. Documentul a fost înaintat Prefecturii Tulcea, Consiliului Judeţean, Autorităţii de Sănătate Publică şi conducerilor spitalelor din oraşele Tulcea şi Măcin.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii