Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Prioritatea ANPA - Refacerea flotei la Marea Neagră

ro

21 Oct, 2013 13:53 2181 Marime text
Refacerea flotei de pescuit la Marea Neagră, înfiinţarea unui corp unic de control, reglementarea pieţei în domeniul produselor din peşte! Sunt primele trei priorități discutate într-o ședință, desfășurată la Constanța, între Consiliile Județene din Tulcea și Constanța.
În urma ședinței, Laurenţiu Rusu de la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură Tulcea a declarat că pentru revitalizarea pescuitului trebuie urmate trei mari puncte. În primul rând trebuie refăcută flota de pescuit și asta pentru că în acest moment navele sunt departe de cele conforme.
O altă prioritate ar fi înfiinţarea unui corp unic de control sub coordonarea ANPA, cu ofiţeri şi subofiţeri din structurile militarizate, agreaţi şi avizaţi de ANPA, iar o a treia prioritate ar fi aceea de reglementare a pieţei în domeniul produselor din peşte, a declarat Laurențiu Rusu, șeful filialei ANPA Tulcea.
Șeful filialei ANPA Tulcea, este de părere că în acest moment, nu mai există o legislație în ceea ce privește produsele de pește, atât semipreparate, cât și conservate.
Este o mare problemă pentru că au apărut pe piaţă o mulţime de surogate care nu au niciun standard de calitate şi care nu au nicio legătura cu produsele din peşte. Sunt mai ieftine, e adevărat, dar unele sunt nişte bombe la conservă”, a adaugat Laurenţiu Rusu.
Comisarul European pentru pescuit și Afaceri Maritime, Maria Damanaki, este dezamăgită de faptul că deși avem o flotă de pescuit, ea lipsește cu desăvârșire. Aceasta a mai descoperit faptul că deși în registrul de nave autorizate pentru pescuit la Marea Neagră, România nu mai are niciun loc liber din cele rezervate, la ora actuală sunt foarte puține nave conforme pentru pescuit, iar marea majoritate sunt destinate doar transportului de pește.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii