Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Preșcolarii acordă primul ajutor

ro

04 Jun, 2014 17:49 1864 Marime text
Proiectul Educațional „Micii sanitari” a ajuns la faza județeană. Preșcolarii au lăsat pentru puțin timp jucăriile și grădinița pentru ceva mult mai important. Cei mici au învățat cum să aibă grijă de sănătatea lor și a celor din jur, dar și cum să acorde primul ajutor. La faza județeană a concursului „Micii Sanitari”, au participat șase grădinițe din județul Constanța.
Concursul este unul de tradiție și a ajuns la cea de-a XI-a ediție. Cei mici au fost nevoiți să treacă prin mai multe probe, care au ca scop cultivarea spiritului de echipă, formarea unei atitudini pozitive și acordarea de prim-ajutor.
„Sunt șase probe destul de grele la nivelul lor, pentru că sunt copii în vârstă de 5 ani. Sunt grădinițele care au luat locul I la fazele zonale. Avem grădinițe din Mangalia, Cotu-Văii, Medgidia, două din Constanța, copii care au fost cei mai buni. Se pare că și acum a fost o bătălie pentru primul loc, pentru că majoritatea a răspuns corect”, a declarat Carmen Lungu, președinte Crucea Roșie Constanța.
Proiectul Educaţional este iniţiat de Crucea Roşie, filiala Constanţa, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii