Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Postaşul sună pentru carduri

ro

05 Sep, 2014 18:47 1891 Marime text
De acum postaşul nu va mai veni doar cu pensia sau cu scrisorile. Va avea la el şi cardurile naţionale de sănătate. Casa Naţională de Asigurări şi Poşta Romană au semnat un contract prin care va fi distribuit la domiciliu, cardul de sănătate.
 
Cardul va fi livrat la locuinţa asiguratului şi predat titularului pe baza actului de identitate. În cazul în care operatorul de servicii poştale se prezintă de două ori şi nu găseşte titularul acasă, va preda cardul Casei de Asigurări de Sănătate în raza căreia îşi are acesta domiciliul. Fiecare card va avea înscris numărul aiguratului format din 20 de caractere, numărul de card şi un cod CIP compus din 25 de caractere. 
 
CIP-ul cardului va conţine: 
-datele de identificare ale pacientului: numele şi prenumele, data naşterii şi CNP-ul. 
-datele de identificare ale medicului de familie: numărul de telefon, numele, prenumele, codul medicului de familie
 
Pe cipul cardului pot fi înscrise şi datele de contact a două persoane pe care asiguratul le desemnează să fie contactate în caz de urgenţă medicală: numele, prenumele şi numerele de telefon. Pentru a putea vizualiza informaţiile înregistrate pe CIP-ul cardului de sănătate, toţi furnizorii de servicii medicale trebuie să îşi achiziţioneze cititoare de carduri. Implementarea acestui card de sănătate va permite urmărirea felului în care sunt trataţi pacienţii pentru că modul în care se cheltuie banii în sistemul asigurărilor de sănătate să fie mult mai transparent.
 
Sursă foto: gazetadambovitei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii