Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV PMP, omis din proiectul anti-PSD?!

ro

28 May, 2014 14:50 2086 Marime text
Scrutinul pentru Parlamentul European a determinat partidele de dreapta să-şi regândească strategia pentru alegerile prezidenţiale din toamna acestui an. Partidul Naţional Liberal a dat startul discuţiilor privind unificarea dreptei, Crin Antonescu având deja discuţii cu preşedintele Forţei Civice, iar astăzi cu liderul PDL, Vasile Blaga.
 
Noul proiect anti-PSD are ca piloni Partidul Naţional Liberal şi Partidul Democrat Liberal, foşti parteneri în Alianţa Dreptate şi Adevăr. Invitat în emisiunea Radiografia Zilei, vicepreşedintele tinerilor naţional liberali, Septimiu Bourceanu, a afirmat că în acest nou proiect trebuiesc evitate greşelile comise în celelalte proiecte în care PNL şi PDL au fost implicate de-a lungul timpului. El a subliniat că principalul partid cu care PNL va negocia va fi PDL, şi a lăsat să se înţeleagă că Partidul Mişcarea Populară ar putea fi lăsat pe margine.
 
“Teoretic, în România ar trebui să fie două mari forțe politice, una de stânga și una de dreaptă. Ar trebui ca aceste mici partide să se regăsească ori la stânga ori la dreapta, dar sub sigla unui singur partid. Acest proces durează, se face în timp , dar este un process natural. PNL și-a asumat rolul de lider al opoziției, rolul de principal partid de dreapta pe scena politică și atunci își asumă responsabilitatea inițierii unui proiect. Clar, pot să vă spun că noi purtăm discuții cu partide care au o istorie în spate, care au o moștenire - aleși locali, primari, care au o istorie în administrarea țării. Partidul Mișcarea Populară este un partid care a fost inventat de azi pe mâine pentru a asigura o anumită posibilitate de negociere, așa ca la piață.  ” a declarat Septimiu Bourceanu , vicepreşedintele TNL.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii