Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Plină de viață, la 100 de ani

ro

07 Sep, 2014 16:06 1526 Marime text
 
Cea mai longevivă femeie din Cernavodă a împlinit de curând 100 de ani. Cu ocazia împlinirii venerabilei vârste, bătrâna a fost felicitată pentru longevitatea şi puterea cu care a trecut de-a lungul unui veac prin greutăţile vieţii. În semn de respect şi preţuire femeia a primit din partea administraţiei locale un buchet de flori, dar şi un plic cu bani.
 
 “Mă simt foarte bine, încă bine. Singura problemă este că nu mai am putere ca să merg așa cum mergeam înainte. Sufletul meu este încă tânăr”, a afirmat bătrâna. A înfruntat seceta, foametea şi două războaie mondiale. A trăit în regimuri politice diferite, în vremuri diferite, în secole şi milenii diferite. Memoria nu-i joacă feste, iar bătrâna îşi aduce uşor aminte de vremurile grele trăite în acea perioadă.

“În războiul din 1916, aveam vârsta de doi ani și ne ducea moșul pe baltă, ne trecea podul și înnoptam la Fetești, pentru că pe acolo nu venea inamicul”, ne-a zis bătrâna.Deşi are un secol în spate, şi de câţiva ani locuieşte împreună cu fiica, pentru că soţul său a decedat, femeia spune că are încă are poftă de viaţă.

“Mă mai vizitează copiii și nepoții, dar trec pe la mine așa, mai rar”, ne-a spus bătrâna. Împlinirea frumoasei vârste de 100 de ani nu a trecut neobservată, iar cu această ocazie deosebită, rudele i-au pregătit bătrânei şi o mică petrecere cu tort şi şampanie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii