Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:03 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Orașul Năvodari va avea un Port pescăresc la Midia

ro

26 Sep, 2013 21:19 1795 Marime text
Aleșii locali din Năvodari au adoptat 36 de proiecte de hotărâre privind bunul mers al orașului și al vieții cetățenilor. Ședința Consiliului Local a fost precedată de momentul solemn al intonării Imnului de stat.

Toate cele 36 de proiecte de hotărâre au fost votate în unanimitate de aleșii locali. Pe lângă cele tehnice, care țin strict de bunul mers al aparatului administrativ, consilierii au dezbătut mai multe proiecte de interes aflate pe ordinea de zi. Aleșii au scutit de la plata dărilor către buget mai multe familii cu situație financiară precară.

„Am hotărât să le scutim de toate impozitele și taxele datorate bugetului local, plus penalizările aferente, deoarece altă variantă era să îi dăm afară din casele lor și ajungeau pe străzi.” a afirmat Cristian Popescu, președinte Comisiei de Buget-Finanțe.
Proiecte asemănătoare au fost adoptate și anul trecut la inițiativa primarului Nicolae Matei.
“Consiliul Local a luat decizia de a prelua de la fostul Ecoterm datoriile a șapte mii de familii din orașul Năvodari.” a adăugat Cristian Popescu, președintele Comisiei de Buget-Finanțe.
Consilierii au aprobat și un Acord de parteneriat între Orașul Năvodari, Consiliul Județean și Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură. Pe baza acestuia, în Portul Midia va fi realizat un Port pescăresc.

„Pe o suprafață de zece hectare, în Portul Midia se va face un port pescăresc și i-am rugat să ia și orașul Năvodari ca asociat, cu o treime.” a declarat Nicolae Matei, primarul orașului Năvodari.
Începând de vineri și până dumincă seara, pe Stadionul Flacăra va fi mare sărbătoare. Năvodărenii vor avea ocazia să își umple cămările pentru iarnă cu legume și fructe din recolta acestui an. Într-un ambient de excepție, locuitorii orașului și ai zonelor limitrofe sunt așteptați să se bucure de trei zile de sărbătoare, alături de edilii din Năvodari.

Ti-a placut articolul?

Comentarii