Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Orașul fără locuri de agrement

ro

26 Aug, 2014 17:57 1588 Marime text
Gălățenii au rămas fără nici un bazin in care să se răcorească. Și asta pentru că Direcția de Sănătate Publică Galați a decis închiderea Plajei Dunărea, după ce au fost găsite mai multe nereguli. Singura soluție, a locuitorilor, rămâne piscina privată, dar pentru asta sunt nevoiți să scoată din buzunare, pentru o singură zi, câteva zeci de lei. 
Până de curând, la Plaja Dunărea, lumea făcea plajă pe săturate, se distra, grătarele sfârâia, iar berea era antidotul perfect pentru combaterea zilelor caniculare.
Numai că, la începutul acestei săptămâni, atât bazinele, cât şi plaja, au fost închise de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galați. Cauzele care au determinat suspendarea activităţii sunt: clădirile anexelor sanitare sunt în stare avansată de degradare, adică lipsește  pardoseala, tencuiala este căzută, instalaţie sanitară este defectă, dezinfecţia se face manual şi cu clorură de var, ceea ce contravine legislaţiei, pavimentul şi grătarele aferente sunt deteriorate.
În condiţiile în care Plaja Dunărea a fost închisă, gălăţenii mai au ca singură soluţie pentru a se răcori: piscinele private, cu preţuri, însă, pe măsură.
Pe de altă parte, gălățenii se mai confruntă și cu o altă problemă. Dacă până acum se gândeau ce să pună pe grătar, acum se întreabă „Unde pot face un grătar”. Singurul loc în care mai pot ieşi în aer liber este lângă lacul din apropierea oraşului. Complexul dispune de 11 grătare amenajate și 11,5 hectare de pădure unde îşi pot amplasa propriul grătar. Dar cum nimic nu e gratis, pentru a intra aici, gălăţenii trebuie să plătească 6 lei, copiii 4 lei, iar dacă sunt cu mașina, înca 4 lei. De asemenea, dacă vor să şi pescuiască în apa lacului, mai trebuie să plătească încă zece lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii