Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:01 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV “Oleg Danovski” supraviețuiește!

ro

16 Sep, 2013 18:48 2672 Marime text
Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski din Constanţa nu va fi desfiinţat! Cel puțin așa a fost asigurat directorul instituției de cultură, Daniela Vlădescu după ieșirea din audiență de la secretarul general al Ministerului Culturii. Potrivit unui proiect de hotărâre privind reorganizarea Operei Naţionale Bucureşti, postat pe siteul Ministerului, prestigiosul teatru constănțean urma să fuzioneze prin absorbție cu mai multe instituții de cultură din București.

Guvernul pregăteşte reorganizarea Operei Naţionale Bucureşti, proces ce presupune, conform siteului Ministerului Culturii, „fuziunea prin absorbţie cu Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian, cu Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, cu Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română şi cu Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski din Constanţa, instituţii ce ar urma să se desfiinţeze”. Proiectul de hotărâre i-a şocat pe angajații instituției constănțene. Directorul Teatrului Oleg Danovski a solicitat imediat o audiență la Guvern, iar luni la amiază a plecat de acolo cu vești bune.
„După o analiză mai amănunțită a activității noastre și, probabil, gândindu-se că, totuși, orașul acesta are nevoie de o entitate culturală s-a ajuns la concluzia că putem să funcționăm ca și până acum.

Proiectul, în forma în care a fost propus se va scoate și se va face un alt proiect, care nu ne va include și pe noi”, a declarat Daniela Vlădescu, director TNOB Oleg Danovski.
În proiectul de hotărâre se menţionează: „Având în vedere domeniile de activitate conexe ale acestor instituţii de spectacole, precum şi necesitatea reducerii cheltuielilor bugetare, se impune înfiinţarea unei instituţii publice care să gestioneze în mod integrat şi coerent aceste subdomenii prin reorganizarea acestora prin fuziunea prin absorbţie, cu reducere de personal”.
„Domnul ministru nu m-a primit în audiență, dar m-a primit doamna secretar general. I-am adus niște cifre pe care domnul ministru nu le știa și am arătat că nu suntem atât de nerentabili pe cum se spune. Veniturile noastre anul trecut au fost bune, deși bugetul a fost mic, comparativ cu realizările pe care le-am avut și, atunci, probabil că s-au gândit și s-au răzgândit și ne-au mai dat o șansă”, a declarat Daniela Vlădescu, director TNOB Oleg Danovski.

Directorul teatrului constănţean a subliniat că instituţia pe care o conduce are, de la jumătatea anului, încasări excelente, adică venituri proprii cât pentru tot anul, fapt pentru care nu vede motivul pentru care s-ar impune desfiinţarea Teatrului Oleg Danovski.

Ti-a placut articolul?

Comentarii