Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Numărul imigranţilor creşte de la o zi la alta în Constanţa.

ro

23 Oct, 2013 22:21 2511 Marime text
Unii vin la studii, dar se stabilesc în România, iar alţii îşi părăsesc casa pe căi ilegale. Deşi situaţia din țara noastră nu este tocmai roz, străinii găsesc aici oameni bine intenţionaţi care le acordă sprijin.
 
„ În condițiile în care ei cer o formă de protecție în România avem centre unde pot fi găzduiți, avem fonduri pentru sprijin financiar, au dreptul la educație, le organizăm cursuri de învățare a limbii române. „ a declarat inspectorul de poliţie Mircea Labeş.
 
Centrul pentru Migranţi Constanţa răspunde de trei ani solicitărilor venite din partea migranţilor.
 
„ De la înființare, din 2010, până în prezent avem 500 de cetățeni străini din afara Uniunii Europene asistați efectiv. Asta înseamnă cursuri de limba română, cursuri de formare profesională, chiar și asistență materială. Avem peste 4000 de cetățeni informați despre posibilitățile din România, care le sunt drepturile și obligațiile în țara noastră. „ a afirmat Cosmin Bîrzan, coordonatorul Centrului Pentru Migranţi.
 
Potrivit unui studiu privind fenomenul imigraţiei în România, cei mai mulți cetățeni străini provin din ţări precum Siria, Iordania şi Nigeria.
 
“Iniţial, mi-a fost dificil să vorbesc limba română. Când am venit pentru prima dată şi am ajuns în aeroport nu ştiam unde să merg şi a trebuit să caut o persoană căreia să îi adresez întrebări. O persoană tânără cu care să am
 o comunicare mai bună.” a povestit David din Nigeria.
 
Migranţii care aleg România spun că sunt atraşi în special de sistemul democratic şi de factorii sociali.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ION 06 Apr, 2014 15:16 LABES E TRIST !! BARUL IN CARE INVESTEA legendary bar nu mai exista ! DUMNEZEU NU-I TIGAN!VERIFICATI IN ACCTE FIGUREAZA FINUL SAU DAR EL ESTE CAPUL ! EL COMANDA SI SERVICIUL IMIGRARII EL ESTE SEFFFFFFF
  • ion 24 Oct, 2013 00:06 DOMNUL INSPECTOR STIE FOARTE BINE CE DORESC MIGRANTII PENTRU K A INHIRIAT UN BAR DELA UN EGIPTEAN 1 CUM O FI POSIBIL? SEFIILUI STIU?