Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:37 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Miniportul de la Murighiol va fi reamenajat

ro

05 Nov, 2013 21:34 1748 Marime text
Şeful administraţiei judeţene tulcene a evidenţiat importanţa acestei investiţii pentru dezvoltarea turismului din Delta Dunării. “ Este un pas, este obligatoriu să facem acest lucru dacă emitem pretenții că facem un turism decent.” a spus Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

Cheu de acostare, rampă pentru ridicare-lansare nave, clădire administrativă, atelier de reparaţii nave, parcare, acestea sunt principalele elemente ale investiţiei de la Murighiol. Prin acelaşi proiect va fi amenajată insula existentă, iar accesul spre va fi realizat printr-o pasarelă cu o deschidere de 50 de metri. Pentru început, întreaga zonă va putea primi 120 de ambarcațiuni pe apă.

„Să nu uităm că dacă te plimbi în Delta Dunării vezi ambarcațiuni legate cum se poate și pe unde se poate. Noi vrem să evităm acest lucru. Vrem să le oferim celor care vin în Deltă un loc decent unde să-și lase ambarcațiunile.” a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.
Valoarea totală a proiectului este aproximată la 11 milioane de euro, finanțarea urmând a fi obținută prin Programul Operațional Regional, care are drept scop sprijinirea unei dezvoltări economice, sociale, echilibrate teritorial și durabile a Regiunilor României.

De asemenea, oficialul tulcean a subliniat că atât investiția de la Murighiol, cât și cea de la Enisala, vor reprezenta pași importanți în dezvoltarea întregii zone, cu impact pozitiv nu numai pentru județul Tulcea, ci pentru întreaga regiune a Dobrogei.
„Au ca scop dezvoltarea Dobrogei, nu a județului Tulcea sau Constanța. Dobrogea este a noastră și trebuie să facem ceva pentru această regiune.” a afirmat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.
Investiţia de la Murighiol urmează să fie gata peste 20 de luni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii