Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:51 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Microbuze școlare pentru zonele rurale

ro

19 Sep, 2014 21:59 1253 Marime text
 
Problemele copiilor din mediul rural care trebuie să străbatădistanțe uriașe pe jos pentru a ajunge la școală par să își găsească în sfârșit o rezolvare. Șase microbuze pentru transportul școlarilor au fost repartizate către comunele din județ printr-un program guvernamental derulat prin Ministerul Dezvoltării. Este de notorietate faptul că la țară o mare problemă o reprezintă distanțele lungi pe care copiii trebuie să le străbată pentru a ajunge la școli. Probleme de acest tip sunt în peste 40 de localități din județul Constanța. Șase microbuze școlare au intrat în posesia primăriilor din Independența, Pantelimon, Ostrov, Ion Corvin, Saligny și Horia.
 
„Astfel se rezolvă o problemă importantă reprezentată de transportul elevilor, de transferul lor dintr-un sat către unitatea școlară. O promisiune respectată de actualul Guvern. Sperăm ca în curând să primim celelalte microbuze destinate altor unități școlare. Un sprijin pentru elevi, un sprijin important pentru educație”, a afirmat Răducu Popescu, inspector școlar general.Autoritățile locale admit că această problemă este departe de a fi rezolvată. „Știm că până la sfârșitul anului mai trebuie să vină încă 25 de microbuze. Nu sunt suficiente, pentru că un microbuz face două sau chiar trei drumuri în fiecare dimineață cu elevii”, a spus Cristian Darie, vicepreședinte Consiliu Județean Constanța.
 
„Începând cu luna octombrie și până în decembrie, cele 34 de microbuze restante vor ajunge în județ. Faptul că în județ copiii se vor bucura de siguranță și confort este ceea ce contează”, a declarat Radu Volcinschi, prefectul județului Constanța. Primăriile din zonele rurale se lovesc frecvent de problema transportului. „Cel puțin 50 de elevi vor beneficia de transportul cu acest microbuz. Au fost și perioade când am avut probleme, pentru că în funcție de orarul făcut de cadrele didactice, a trebuit ca microbuzele existente să facă două sau chiar trei curse”, a spus Nicolae Dragomir, primarul comunei Ostrov.
 
„De acest microbuz vor beneficia peste 175 de copii din patru sate care zilnic vor fi transportați la Liceul Tehnologic din Independența. Noi beneficiem pentru a doua oară de un astfel de microbuz, dar din cauza distanțelor mari și numărului mare de copii transportați, microbuzul pe care l-am avut nu mai corespunde din punct de vedere tehnic”, a spus Cristea Gâscan, primarul comunei Independența.În total 40 de microbuze vor ajunge în localitățile constănțene care întâmpină probleme. Săptămâna viitoare vor primi cheile microbuzelor primarii din Corbu, Chirnogeni, Dobromir și Deleni.

Ti-a placut articolul?

Comentarii