Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Măgăruşii... în ajutorul copiilor

ro

09 Sep, 2014 09:39 1815 Marime text
Centrul de terapie educaţională din Cernavodă desfăşoară în această perioadă în colaborare cu asociatia Save the Dogs un proiect ce vizează îmbunătăţirea vieţii copiilor cu dizabilităţi prin intermediul onoterapiei. Terapia cu măgăruşi este extrem de benefică pentru copiii bolnavi, care au astfel o şansă la o viaţă normală.
 
Apărută relativ de curând în România, onoterapia cunoscută şi sub denumirea de terapia cu măgăruşi este aplicată în Cernavodă în colaborare cu Asociaţia Save the Dogs and Other Animals. Încă de la început, rezultatele au început să apară, iar părinţii sunt extrem de multumiţi.
 
“Foarte, foarte bună. Nu mă așteptam. Băiatul merge foarte bine și acasă încearcă să pună mâna pe animale: pe măgar, pe cal”, ne-a spus părintele unui copil.
 
Copiii cu autism, paralizie cerebrală şi retard mintal se joacă cu măgăruşii sub supravegherea personalul din cadrul centrului de terapie şi a kinetoterapeuţilor asociaţiei Don Orione, veniţi special din Bucureşti pentru acest program.
 
“Terapia constă în terapie de contact, călărit și terapie cu jocuri de mișcare. Terapia cu măgăruși este o terapie importantă, însă are cele mai bune rezultate împreună cu celelalte terapii: kinetoterapei, terapie unu la unu, logopedie”, ne-a declarat Camelia Petre, kinetoterapeut.
 
Terapia cu măgăruşi este cunoscută în toată lumea pentru beneficiile pe care le are asupra micuţilor care suferă de autism. În prezent cinci copii cu dizabilităţi din Cernavodă au intrat în programul de onoterapie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii