Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Locuitorii din Peștera prind glas!

ro

09 Jan, 2014 15:31 2474 Marime text
Demisia primarului din Rasova, Mihalache Neamțu, nu a rămas fără ecou în rândul edililor din județul Constanța. Primarul comunei Peștera, Valentin Vrabie consideră că s-a ajuns în situația aceasta din cauza politizării excesive a administrației locale.
“Mihalache, de care îmi pare foarte rău că a cedat și sunt convins că a cedat nervos în primul rând. E un semn rău, e un moment la care trebuie să gândim cu foarte mare atenție și să ajungem la concluzia sau să conștientizăm că, de fapt, s-a ajuns aici datorită implicării prea adânc a politicului în administrația publică locală”, a declarat primarul comunei Peștera, Valentin Vrabie.

La fel ca localitatea Rasova, nici comuna Peștera nu a dispus de fonduri pentru dezvoltare, însă primarul Valentin Vrabie a decis să nu cedeze și să folosească alte pârghii administrative și organizatorice prin crearea unei Ligi a Primarilor în vederea atragerii resurselor financiare.
“Nu am primit fonduri de loc, însă eu am cu aproximativ cu 10 ani mai puțin decât domnul Mihalche. Eu aleg să protestez în alte feluri [...] am un demers la care lucrez, dar este momentul să-l și fac cunoscut pentru că lucrurile degenerează și cred că a ajuns cuțitul la os, să protestăm, să organizăm o Ligă a Primarilor care să lupte, să facem front comun pentru a ne obține resursele și a ne acoperi nevoile în comunități”, a mai adăugat primarul comunei Peștera, Valentin Vrabie.
În localitatea Peștera, resursele guvernamentale sunt insuficente spre deloc, iar răbdarea locuitorilor din Peștera se apropie de sfârșit. În acest sens, peste o mie de locuitori împreună cu edilul localității, Valentin Vrabie, vor organiza un miting de protest prin care să-și aducă la cunoștință nemulțumirile.

“Am așteptat un an, doi, trei, patru, cinci, de fapt șase ani cât de curând, de când tot așteptăm [...] am încercat instituțional, am încercat diplomatic, am încercat elegant [...] se pare că aceste instituții mamut care sunt politizate excesiv nu au sensibilitate. În acest caz, noi vom organiza cât de curând un miting de protest unde vor participa peste o mie de oameni din localitatea Peștera”, a spus primarul comunei Peștera, Valentin Vrabie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii