Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Litoralul, luat pe sus

ro

05 Sep, 2014 16:29 2616 Marime text
Vântul puternic le-a stricat vacanța celor care au ales să vină în acest weekend pe litoral. Însă cu toate că salvamarii au arborat steagul roșu, care interzice scăldatul, câțiva turiști nu au putut sta departe de mare.
Umbrelele de pe plajă au rezistat cu greu în fața rafalelor de vânt, iar valurile mari au înghițit șezlongurile pustii.
Vremea capricioasă din luna septembrie a stricat planurile de vacanță ale turiștilor, care au economisit bani și au străbătut sute de kilometri, pentru a ajunge la mare. 
Turiștii aflați pe litoral în această perioadă au admirat marea doar de pe mal, deoarece odată intrați în apă aceștia s-ar fi expus unor pericole majore. Din cauza vântului puternic care bate cu o viteză de peste 50 km/h și a valurilor înalte de peste 2 metri, viețile lor ar fi fost puse în pericol.
„Locuim în Germania de 14 ani și am venit să ne petrecem și noi condediul. Dar dacă vremea este așa, ce să facem?”, ne-a spus o turistă.
“Ieri am intrat în apă, dar am văzut un caz nefericit: era să se înece cineva și nu ne mai ducem”, ne-a zis o doamnă de vârsta a treia.
La foișoarele salvamarilor stau arborate steagurile roșii care îi avertizează pe turiști despre pericolul scăldatului.
„Steagul roșu interzice intrarea oamenilor în apă. Fac un apel către toți turiștii ca, atunci când vin pe plajă, să se uite la foișorul salvamarului și să vadă ce steag este arborat. Sunt turiști care vin din cealaltă parte a țării și nu mai țin cont când văd marea: se aruncă și se aventurează”, ne-a declarat Florin Hodorogea, salvamar.
Cu toate acestea, unii turiștii vor să profite de mare, indiferent cât ar fi de agitată. 
„Bate vântul și valurile sunt prea mari, dar ne riscăm să intrăm pentru că este plăcut”, a spus un turist.
„Sunt valuri mari, mai ales pentru cei care nu știu să înoate. Contează în ce formă te afli și cât de bine știi să înoți, pentru că te poți băga pe sub valuri, poți să înoți și să ieși la suprafață”, ne-a spus alt turist.
Din cauza vântului, traficul maritim și fluvial în portul Midia a fost închis vineri dimineață. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii