Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Începe reabilitarea plajelor de pe litoralul românesc

ro

04 Nov, 2013 20:43 3919 Marime text
Administrația Bazinală Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) Constanța demarează în această iarnă Proiectul de reabilitare a zonei costiere, cuprinsă între Năvodari și Vama Veche. Proiectul este finanțat din fonduri europene și implică o investiție totală de 145 de milioane de euro, bani europeni.
“ Este un proiect care se va întinde pe următorii trei ani, practic la sfârșitul lui 2015 vom avea reabilitate plajeșle din Mamaia Sud, din Constanța, împărțite pe mai multe zone, și din Eforie Nord.” a declarat Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al ABADL Constanța
Totodată, s-a început deja realizarea documentației necesare accesării de noi fonduri europene, pe următorul exercițiu bugetar - 2015/2020 –astfel încât să fie reabilitate și celelalte plaje litorale. Concret, lucrările vor consta în refacerea construcțiilor hidrotehnice existente, a digurilor de larg, precum și în renisiparea porțiunilor de plaje aflate în pericol de dispariție.
„ Această soluție a fost prevăzută într-un masterplan realizat de Administrația Bazinală Apă Dobrogea – Litoral în 2011, în baza căruia noi am obținut acești bani de la Uniunea Europeană. Este practic o prognoză a ceea ce se va întâmpla cu plajele în următorii 20,30,40 de ani.” a precizat Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al ABADL Constanța.
Ca urmare a lucrărilor prevăzute în proiect, doar în prima fază vor fi câștigate 33 de hectare de plaje, ceea ce reprezintă o cincime din suprafața existentă în prezent.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii