Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Începe distribuirea cardurilor de sănătate

ro

22 Sep, 2014 21:43 1599 Marime text
După ani de amânări, cardurile de sănătate vor fi, în sfârșit, distribuite pacienților. Distribuirea acestora a început astăzi și este realizată de Poșta Română.
Primii care vor beneficia de cardurile naționale de sănătate vor fi bucureștenii. Ulterior, din 22 septembrie, vor fi împărțite și în celelalte județe ale țării. La Constanța, cele 474 de mii de carduri vor ajunge abia săptămână viitoare.
Potrivit protocolului încheiat cu Poșta Română, asigurații vor primi acasă cardurile aduse de poștași. Acestea vor fi predate pe baza actului de identitate și a semnăturii asiguratului. Persoanele care nu vor fi găsite la domiciliu,  vor putea să îl ridice de la Casa Județeană de Asigurări de care aparțin.
Odată cu introducerea în circulație a cardurilor de sănătate, furnizorii de servicii medicale sunt obligați să achiziționeze cititoare de carduri. Cardurile vor  avea un cip care va cuprinde informații precum codul numeric personal, codul unic de asigurat, diferit de CNP, grupa sanguină, istoricul bolilor, dar și opțiunea de a deveni donator de organe.
Ministerul Sănătății estimează că la nivel național vor fi distribuite peste 12 milioane de carduri.

sursă foto: fullonline.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii