Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Dezbateri cu sala goală la Ovidius

ro

24 Oct, 2013 18:42 2756 Marime text
Lipsă de interes pentru modalitatea de desemnare a noului rector al universităţii Ovidius. Doar patru persoane au participat la ce-a dea doua dezbatere, iar cel mai probabil organizarea unui concurs este exclusă. O recunosc şi cadrele didactice care spun că tot prin vot universal va fi alesă o nouă persoană la conducerea instituţiei.
 
La cea de-a doua dezbatere de la universitatea Ovidius privind modalitatea de alegere a rectorului sala a fost aproape goală. Având în vedere că în nicio universitate din România rectorul nu a fost desemnat prin concurs, cel mai probabil şi la Univesitatea Ovidius vor avea loc alegeri generale, prin vot universal.
 
„Am participat la susținerea Universității Ovidius pentru că situația a fost, este și continuă să fie critică. După părerea mea, rectorul care va fi stabilit prin una dintre cele două modalități trebuie să vină cu planul lui de management care să-l aplice. Noi suntem acum într-o situație excepțională și nevoiți să luăm și măsuri excepționale.”, a declarat Ion Bordeianu, rector interimar Ovidius.
 
Nu este ușor să fii la conducerea Universității Ovidius în această perioadă, iar acest lucru l-a determinat pe Ion Bordeianu să nu ia în calcul un post permanent de rector.
 
„Abia acum am descoperit cât este de greu, pentru că am comparat întotdeauna funcția pe care am avut-o la spital, aproape 9 ani director de spital, cu un număr de angajați poate mai mic decât aici, dar aici lucrurile sunt foarte complicate. Eu spun că interimatul este ca înainte scufundării unui vapor din care șobolanii ies, așa este și într-o instituție așa mare.”, a declarat Ion Bordeianu, rector interimar Ovidius.
 
Referendumul universitar se va desfăşura în data de 11 noiembrie la Cantina Universităţii „Ovidius” din Constanța. Ultima dezbatere pentru alegerea modalității de desemnare a noului rector va avea loc la începutul lunii noiembrie. Postul a rămas vacant după ce Tiberius Epure a fost arestat pentru luare de mită.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ha 25 Oct, 2013 04:52 Maretul Ovidius decade.