Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:09 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Dănuț Tiberius Epure a fost exclus din rândurile cadrelor universitare

ro

18 Sep, 2013 21:45 1822 Marime text
Senatul Universităţii Ovidius din Constanţa s-a întrunit astăzi în şedinţă extraordinară pentru a-l exclude din rândurile cadrelor universitare pe fostul rector Dănuț Tiberius Epure.
Membrii Senatului au validat cu 37 de voturi pentru şi 11 abţineri, decizia Consiliului de Administraţie privind desfacerea contractului de muncă al fostului rector, Dănuţ Tiberius Epure.  În perioada imediat următoare va urma punerea în aplicare a acestei decizii de către ordonatorul interimar de credite, Ion Bordeianu.

“Această decizie a survenit în urma consultării Serviciului Juridic şi pe baza aplicării articolului 61 din Codul Muncii care se referă la arestul preventiv pentru o perioadă mai lungă de 30 de zile şi nu încalcă în nici un caz prezumţia de nevinovăţie.” a declarat Daniel Citirigă, purtător de cuvânt al Universității Ovidius.

Reamintim că Dănuț Tiberiu Epure și Gabriela Stanciu au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție pentru  luare de mită. Potrivit  rechizitoriului DNA, în vara acestui an, Tiberius Dănuţ Epure, în calitate de rector al Universităţii "Ovidius", prin intermediul lui Stere Tala, a pretins de la o persoană 4.000 de euro pentru a-i pune la dispoziţie, înaintea examenului, subiectele la disciplinele de concurs pentru admiterea la Facultatea de Farmacie, astfel încât o candidată să fie admisă fraudulos. De asemenea, Epure ar fi pretins de la o altă persoană 5.000 de euro pentru a facilita admiterea unei candidate la Facultatea de Farmacie. În aceeași situație se află și prorectorul Gabriela Stanciu care, conform procurorilor, ar fi pretins suma de  1.500 de euro de la mama unei candidate pentru a facilita admiterea fiicei acesteia la Facultatea de Farmacie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii