Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Canalele Navigabile, monitorizate!

ro

25 Sep, 2014 20:33 2049 Marime text
Sistemul de gospodărire calitativă a apei pe canalele navigabile a fost modernizat. Administrația Canalelor Navigabile a demarat un proiect  ce a permis montarea de stații automate de monitorizare a calității apei, astfel încât orice factor poluant să fie descoperit rapid și înlăturat. 12 Stații de măsurare automată au fost amplasate în județul Constanța.
Proiectul Modernizarea Sistemului de Gospodărie Calitativă a apei din canalele navigabile, prin montarea de stații automate de monitorizare a calității apei, a fost finalizat. Cu o valoare de aproape 5 milioane de euro, proiectul a permis modernizarea sistemului prin montarea stațiilor de măsurare automată a parametrilor calitativi ai apei. Stațiile au fost ampalsate în punctele cu risc ridicat de apariție a poluării .
Prezența în apă a factorilor poluanți va fi imeidat semnalată de către senzorii speciali. Profesioniștii  din domeniu vor interpreta imediat rezultatele și vor putea interveni rapid.
Rapoartele referitoare la datele meteorologice sunt interpretate ulterior de specialiștii care vor interveni în funcție de tipul problemei existente.
„Acest proiect are un impact major atât pentru mediul înconjurător, susținând dezvoltarea durabilă în domeniul transportului naval, cât și pentru populația din localitățile limitrofe canalelor navigabile prin creșterea gradului de conștientizare, respectiv a acțiunilor proactive, în sensul diminuării efectelor negative asupra sursei de apă pentru potabilizare”, ne-a declarat Adina Vihocencu, manager proiect.
Noul sistem de monitorizare a fost realizat în 24 de luni. Cele 12 stații au fost montate în Agigea , Murfatlar, Poarta Albă, Castelu, Cernavodă și Medgidia și vor necesita costuri majore pentru mentenanță.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii