Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Bacalaureatul... de nepromovat?!

ro

27 Aug, 2014 18:22 1767 Marime text
Absolvenţii de liceu, care nu au promovat examenul de bacalaureat în prima sesiune, au trecut prin emoţii noi. Subiectele susţinute la matematică sau istorie, i-au înspăimântat pe elevii, care de emoţii, au uitat toată materia studiată. Rezolvarea subiectelor a părut o ţintă imposibilă.
 
“Am dat examen la limba matematică și mi s-a părut greu. Voi promova anul viitor”, ne-a spus, pierdut, unul dintre candidați.
 
„Nu îmi amintesc cerințele, pentru că nu trebuie să stau să le țin minte”, a afirmat alt absolvent.

„A fost greu și în plus de asta nici nu am învățat”, a zis, resemnat, un alt candidat.

„Îmi amintesc o cerință cu prețul unei imprimante care costa 120 lei și trebuia să calculez prețul ei după aplicarea unei scumpiri de 10%. A fost un subiect ușor”, a precizat un tânăr.

Deşi unii dintre elevi sperau că vor reuşi să promoveze examenul, prin orice mijloc, condiţiile drastice de supraveghere , le+au stricat planurile.

„A fost foarte greu...foarte greu; nu a mers nimic”, ne-a transmis, supărată, o tânără.Felul în care este supravegheată desfăşurarea examenului de bacalaureat, i-a nemulţumit şi pe părinţi. Aceştia cred că elevii sunt dedicaţi învăţăturii dar sistemul de învăţământ este prea drastic.

„Măcar de s-ar termina nebunia asta cu BAC-ul. În primul rând că îi afectează faptul că sunt păziți mai ceva ca la pușcărie. Asta îi termină psihic”, a spus nemulțumită mama unuia dintre candidații la examenul desfășurat azi.

„Învățământul este la pământ. Este la pământ. Ce să mai discutăm? Noi suntem de la țară și copiii noștri au ambiție”, ne-a transmis bunica unui absolvent de liceu.La Constanţa șapte elevi au fost eliminați din examen după ce au încercat să copieze. Două sesiuni, elevii eliminați nu mai au dreptul să participe la examenul de Bacalaureat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii