Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Autoritățile constănțene sunt pregătite pentru Codul galben de ploi emis de ANM

ro

13 Sep, 2013 17:43 2628 Marime text
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă, pe arii extinse în sud-estul ţării vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40 l/mp. Codul portocaliu vizează judeţele Brăila şi Tulcea. Aici cantităţile de apă vor depăşi local 50...60 l/mp.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea este pregătit pentru a interveni în caz de urgenţă, atât în Constanţa cât şi în judeţele învecinate.

„Începând din această seară, cu ora 21.00, s-a emis un cod galben pentru descărcări electrice şi ploi torenţiale şi pentru -judeţul Constanţa. Ca atare, pompierii sunt pregătiţi să intervină în orice moment şi totodată avem şi echipaje pregătite în cazul în care va fi nevoie să îi sprijinim pe colegii din Tulcea, Brăila sau Galaţi.” a declarat Paula Anghel, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

În urma avertizărilor meteo valabile până sâmbătă, la ora 10,  la nivelul S.C Raja S.A se activează Comandamentul pentru situaţii de urgenţă.

„Pentru Judeţul Constanţa, la nivelul societăţii noastre se activează Comandamentul pentru situaţii de urgenţă, începând din această după-amiază, de la ora 18.00 şi până în cursul zilei de mâine, 14 septembrie,  ora 12.00” a precizat Irina Oprea, purtător de cuvânt S.C RAJA S.A.

Pentru asigurarea serviciilor de alimentare cu apă în parametrii optimi, RAJA Constanţa va depune toate eforturile  şi va interveni cu promptitudine în rezolvarea problemelor ce pot apărea.

„Echipele noastre de intervenţie sunt pregătite cu toate utilajele necesare pentru a răspunde la toate solicitările primite. De altfel, chiar în ultima perioadă la nivelul întregului judeţ, s-a desfăşurat o amplă campanie a echipelor noastre de intervenţie privind curăţarea şi verificarea întregului sistem de preluare a apelor pluviale şi acolo unde a fost necesar am intervenit.” a adăugat Irina Oprea, purtător de cuvânt S.C RAJA S.A.

Toţi cei care vor înregistra situaţii de urgenţă pot suna la numărul 112 sau 0241 66 44 44, dacă vor exista probleme cu privire la sistemele de preluare a apelor pluviale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii