Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Aeroporturile din județul Tulcea vor fi reabilitate și reamenajate

ro

22 Nov, 2013 19:21 1752 Marime text
Acestea au intrat pe lista marilor investiții realizate de Ministerul Transportuilor. Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a anunțat că România va beneficia de fonduri europene de aproximativ 1,12 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020. Banii vor fi alocați pentru dezvoltarea intrastructurii aeroporturilor. Printre acestea se numărul și aeroportul Delta Dunării, din Tulcea.

„În curând, Ministerul Transpor­turilor va aproba master planul general de transport. În acest master plan, pentru perioada 2014-2020, veţi vedea că există proiecte pentru acest domeniu în valoare de 1,12 miliarde euro, ceea ce înseamnă destul de mult, poate nu atât cât ne dorim, pentru a revigora această componentă. Banii vor veni din fonduri europene şi vor fi destinaţi dezvoltării infrastructurii aeroportuare la aeroportul Henri Coandă, aeroporturile din Cluj, Iaşi, Constanţa, Tulcea şi Baia Mare. Acestea sunt aeroporturile care sunt deja în proiect”, a spus Ramona Mănescu, Ministrul Transporturilor.
Președintele Consiliului Județean Tulcea a trimis în urmă cu o lună o solicitare pentru a introduce Aeroportul Delta Dunării Tulcea în lista locaţiilor eligibile. În plus, și Aeroportul Mihail Kogălniceanu din județul Tulcea va primi finanțare.

“Noi vrem să-l dezvoltăm, ceea ce înseamnă o lățire a pistei și o lungire a pistei, plus câteva lucruri, ca de exemplu platforma unde sunt parcate avioanele care trebuie mărită. Noi avem aeroport, numai că vrem să-i îmbunătățim parametrii pentru a putea ateriza pe el și avioane de pasageri de diminsiunea unui Boeing 747. Deci vrem să-i îmbunătățim parametrii funcționali”, a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea
Totodată, Horia Teodorescu consideră că Aeroportul Delta Dunării Tulcea reprezintă principala poartă aeriană pentru zona metropolitană Brăila-Galaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii