Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV 1 Decembrie a fost sărbătorit mai devreme la Năvodari

ro

28 Nov, 2013 14:56 2838 Marime text
Ziua Naţională a României a fost sărbătorită în avans la Năvodari. Elevii de la Școala „George Enescu”, împreună cu profesorii au organizat un spectacol de zile mari. Aceștia au vrut să arate lumii că sunt mândri că sunt români. Evenimentul s-a desfășurat la Casa de Cultură din oraș. Ziua de 1 decembrie este zi națională și sărbătoare publică în România.  Prevederea apare în Constituția României din 1991.  Cu această ocazie, elevii școlii gimnaziale ”George Enescu” din Năvodari, au organizat un spectacol la Casa de Cultură din oraș.

„Școala „George Enescu”, ca în fiecare an omagiază ziua de 1 Decembrie 1918, zi minunată pentru poporul român pe care trebuie să ne-o amintim cu toții până la bătrânețe. Copiii acestei școli au pregătit un minunat program artistic și ne bucurăm împreună de o zi minunată, de o zi superbă, de o zi pentru care toți strămoșii au făcut eforturi deosebite și s-au jertfit, ca noi să putem trăi astăzi într-o țară liberă, unită mare și frumoasă”, a declarat Iuliana Sandu, director Școala ”George Enescu” din Năvodari.

Cadrele didactice au îmbrăcat portul popular în semn de respect pentru România. Micuții au înțeles importanța zilei de 1 Decembrie și au spus că se simt mândri că sunt români. Spectacolul a început cu imnul României ”Deșteaptă-te române!” și a continuat cu poezii, scenete de teatru, dar și hore. La eveniment au fost prezente și autoritățile din Năvodari.

„Uniți-vă în gânduri cu părinții și profesorii și vreau ca în felul acesta să duceți și dumneavoastră România, așa cum au dus-o și cei din 1918, ca fiind o Românie mare, o Românie importantă pe scena noastră. Vă urez “La Mulți Ani”, dragi copii, vă urez “La Mulți Ani”, dragi părinți”, a declarat  Florin Chelaru, viceprimarul orașului Năvodari.

Atât elevii cât și părinții s-au arătat încântați de spectacol, iar la final cei care au urcat pe scena Casei de Cultură din Năvodari au fost felicitați cu flori și ropote de aplauze.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii