Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:06 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La final de mandat!

ro

23 Aug, 2013 17:22 1285 Marime text
Anul acesta se vor sărbători 135 de ani de relații diplomatice dintre România și Turcia. Consulul General al Republicii Turcia la Constanța a vorbit în exclusivitate pentru Litoral TV, în cadrul ediției speciale a emisiunii “Economia în alertă”, realizată de Silviu Calotă, despre relațiile bilaterale dintre cele douățări și perspectiva diplomatică a statelor riverane Mării Negre în contextul politic și economic actual.

“Pentru ca relațiile dintre țările noastre să devină excelente, în luna decembrie a anului 2011, cu ocazia vizitei în Tucia a președintelui României, domnul Traian Băsescu, a fost semnată declarația de Parteneriat Strategic, urmată apoi de semnarea în luna martie a acestui an, a Planului de Acțiune pentru Aplicarea acestui Parteneriat Streategic, document care oferă cadrul necesar dezvoltării proiectelor de colaborare în aproape toate domeniile. Planul de Acțiune oferă infrastructura necesară aplicării proiectelor concrete, bilaterale, în multiple domenii”, a declarat Füsun Aramaz, Consulul General al Republicii Turcia la Constanța.

Turcia și România reprezintă una pentru cealaltă cel mai mare partener comercial, iar volumul schimburilor dintre cele douățări a atins nivelul de 6 miliarde de dolari la finele anului 2012. Ca număr, firmele turcești din România ocupă locul trei în cadrul societăților cu capital străin.Potrivit datelor furnizate de Camera de Comerțși Industrie, la Constanța sunt înregistrate 525 de societăți cu capital turcesc, iar întreprinzătorii din Constanța și imprejurimi s-au grupat în Asociația Oamenilor de Afaceri Turci “Dobrogea”.

“Țările noastre au relații comerciale și economice foarte intense. În România sunt active circa 7.000 de firme turcești, iar volumul schimburilor comerciale dintre Turcia și România, a atins la sfârșitul anului 2012, cifra de șase miliarde dolari americani”, a declarat Füsun Aramaz, Consulul General al Republicii Turcia la Constanța.

Misiunea diplomatică a Consulului General al Republicii Turcia la Constanțase va încheia în data de 1 octombrie. Excelența Sa, doamna Füsun Aramaz, a dorit să transmită prin intermediul postului Litoral TV un mesaj de rămas bun.

“Vă doresc tuturor multă sănătate și fericire! La revedere!”, a transmis Füsun Aramaz, Consulul General al Republicii Turcia la Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii