Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:53 12 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fără listă de așteptare la CNAS

ro

31 Jul, 2013 18:43 1895 Marime text
Peste 14 mii de dosare au fost aprobate în primul trimestru al anului de Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate pentru tratamentul celor care suferă de boli hepatice, ciroze și maladii inflamatorii intestinale.
După îndelungi scandaluri și controverse în Sănătatea din România, în sfârșit o veste bună. Bolnavii care suferă de hepatite cronice şi ciroze hepatice nu mai sunt nevoiți să aștepte luni întregi până la verificarea și aprobarea dosarelor pentru tratamente. Numai la Constanța au fost primite peste 500 de astfel de cereri.
 
”Comisia de experți de la comisia Casei Naționale de Asigurări de Sănătate au analizat și aprobat tratamentul pentru 650 de dosare ale bolnavilor cu diferite tipuri de boli hepatice, ciroze hepatice, boli intestinale.”, a declarat Antochi Lămâița, purtător de cuvânt CJAS Constanța.
 
Așadar, CNAS anunță că:
 
În semestrul I al anului în curs au fost analizate şi aprobate de către comisia de experţi de la nivelul CNAS pentru tratamentul specific al acestor afecţiuni un număr de 14.029 dosare"
 
Singurele dosare care nu se numără printre cele aprobate, au fost cele care nu corespundeau criteriilor de includere în tratament ori erau incomplete. În acest caz este vorba de aproximativ două mii de astfel de cereri respinse.
 
”Bolnavii cu aceste probleme au depus dosarele la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate. Casa de Asigurări de Sănătate a transmis către Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Comisia de experți din cadrul Casei Naționale au analizat și aprobat și în momentul în care s-a rezolvat acest lucru sau a fost aprobat dosarul respectiv, a transmis Casei de Asigurări de Sănătate Constanța.”, a declarat Antochi Lămâița, purtător de cuvânt CJAS Constanța.
 
Dosarele de analiză sunt trimise în fiecare lună de Casele Județene de Asigurări de Sănătate către CNAS. Astfel prin expertiza unei comisii, acestea sunt verificate și aprobate în funcție de termenii care trebuie îndepliniți.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii