Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:52 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Artă contra Drog”

ro

03 Aug, 2013 14:02 2692 Marime text
Creativitate și optimism, muzică bună și energie debordantă, bijuterii pe patru roți și cele mai frumoase zâmbete, toate în lupta împotriva drogurilor! S-a întâmplat la Constanța, sub numele de „Artă contra Drog”, un proiect care își propune să coloreze viețile celor care au căzut pradă tentațiilor periculoase!
Nu drogurilor, Da energiei și creativității! Acesta este mesajul campaniei inițiate de CIADO România, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Educației Naționale și Agenția Națională Antidrog și la care s-au alăturat o mulţime de participanţi.
Mulți tineri s-au alăturat cauzei, tocmai pentru a anima mesajul campaniei, iar unii dintre ei pentru a reuși să salveze ceea ce în alte cazuri a fost prea târziu.
„Ne-am alăturat acestei cauze pentru că am avut o experiență neplăcută. Unul dintre angajații noștri a căzut în patima drogurilor și l-am pierdut. Pentru toată lumea a fost foarte, foarte greu și în continuare ne este foarte greu. Am încercat să-l susținem, să-l reținem, să-l îndepărtăm de ideea asta[...] dar nu s-a putut [...] a fost foarte, foarte greu”, a declarat Eugen Lungu, reprezentant firmă auto.
Întotdeauna există alternativă, iar ei au reușit, prin talent și multă muncă, să transforme banalul, în senzațional.
„Cel mai greu a fost să realizăm prima lucrare, prima mașină decapotabilă. A doua a fost de ambiție și de concurs, și doar o lună de zile a durat crearea ei [...] chiar a fost o chestie să iasă și bine și în scurt timp și deosebit”, a declarat Eugen Lungu, reprezentant firmă auto.
Cei 20 de tineri care au participat la construcția bijuteriilor pe patru roți au fost premiați de CIADO România, pentru promovarea unui concept românesc și pentru faptul că s-au dovedit a fi un exemplu al generației lor.
Și studenții voluntari din cadrul Universității “Andrei Șaguna” din Constanța, s-au implicat în proiect, prin conceperea unor flyere cu informații despre pericolele substanțelor interzise, dar și alternative sănătoase de a petrece timpul liber.
Seara a culminat cu un concert intitulat sugestiv  „E marfă tare!” susținut de Alex Velea și Andreea Banică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii