Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Si tu poti participa la salvarea unei vieti...Doneaza sange!

ro

01 Jun, 2010 06:01 1581 Marime text

Stiaţi că din cantitatea de sânge donată o singură dată se pot extrage elementele care pot salva vieţile a trei pacienţi? Eu nu am ştiut până zilele trecute. Ceea ce nu ştiu este dacă eu, având un bebe în burtică am voie să donez....dar o să mă interesez şi dacă nu o să am voie îl voi pune pe soţul meu să doneze de două ori...O să îmi trimit toate rudele, toţi cunoscuţii şi de ce nu şi toţi duşmanii să facă asta, pentru că, ştiu din proprie experienţă ce însemnă ca un spital să nu dispună de tot materialul necesar pentru a se îngriji de pacienţi...Am simţit asta pe propria-mi piele, anul trecut, din august şi până în octombrie, când cineva nespus de drag mie a zăcut pe paturile spitalului...Dar sa lasam poveştile triste pe altă dată.

Fac apel la toţi cei care sunt dornici să ajute la salvarea unor vieţi să vină alături de noi, membrii Clubului ISIS, pe data de 14 iunie la Centrul de Transfuzie Sanguină Constanţa, unde, între orele 7.30-13.30 pot face un bine, pot dona sânge.

Fiecare persoană care va dona sânge va beneficia de analize gratuite, bonuri de masă şi reducere la abonamentele pentru transportul în comun.

Pentru a dona este necesar buletinul de identitate, să nu fi consumat alcool cu 48 de ore înaintea donării, să ai o greutate corespunzătoare, să nu ai herpes, să nu fi avut TBC, hepatită, malarie, alergii, să nu fii sub tratament medicamentos, să nu te fi vaccinat în ultimele două săptămâni, să nu fii la menstruaţie, să nu fi suferit vreo operaţie minoră în ultimele trei luni, sau majoră în ultimele şase luni. Fiecare persoană trebuie să mănânce în dimineaţa recoltării şi să consume cât mai multe lichide.

Sursa: nasc-la-isis.blogspot.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii