Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Delfin eșuat pe plaja Iaki din Mamaia (GALERIE FOTO și VIDEO)

ro

18 Mar, 2022 16:01 2036 Marime text
Delfinul eșuat

Un delfin a fost descoperit eșuat vineri, 18 martie, pe plaja Iaki din stațiunea Mamaia.  

Potrivit directorului executiv al ONG Mare Nostrum, Marian Paiu, este vorba despre un delfin din specia marsuin, una dintre cele mai întâlnite mamifere în apele Mării Neagre, alături de afalin și delfinul comun.

În anul 2022, a fost înregistrată o creștere cu 80% în ceea ce privește cazurile delfinilor eșuați pe litoralul românesc, comparativ cu datele obținute anul trecut.

„Dacă la finalul anului trecut ne bucuram că am înregistrat cel mai mic număr de delfini eșuați pe litoralul românesc, din 2010 la momentul respectiv, astăzi avem deja de-a face cu al șaselea caz înregistrat în anul 2022.

Avem o creștere cu aproximativ 80% față de eșuările care au avut loc anul trecut”, a afirmat Marian Paiu, directorul executiv al ONG Mare Nostrum. 



Totodată, el îndeamnă persoanele care văd delfini sau marsuni fie eșuați, fie în apropierea ambarcațiunilor, să anunțe organizația de urgență. 

„Astăzi am avut de-a face cu un marsuin, eșuat pe plaja din Mamaia. Știm deja cu toții că este specia preponderentă în eșuările pe care le înregistrăm. Nu uitați, ca de fiecare dată când observați delfini sau marsuini fie eșuați, fie înotând în proximitatea ambarcațiunilor, să ne anunțați”, afirmă Marian Paiu. 

Mare Nostrum continuă și în anul 2022 activitatea de monitorizare și conservare a cetaceelor din marea Neagră.  










 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii