Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
09:16 17 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

lauraadamache.ro Cozonac cu nuca

ro

21 Dec, 2014 00:00 1736 Marime text


Pentru cozonacul cu nuca, am urmat reteta tatalui meu, cu ceva modificari, recunosc. Unul dintre ingredientele schimbate, a fost laptele pe care eu l-am inlocuit cu lapte condensat ( 7% grasime ) cu o consistenta lichida, asemanatoare smantanei pentru frisca. Laptele condensat da o pufosenie si o consistenta aparte cozonacului, iar acesta ramane la fel de pufos pentru 4-5 zile! Daca nu aveti lapte condensat il puteti face si cu lapte de vaca, dar ar fi bine daca ati alege unul cat mai natural posibil si gras.

Ingrediente – Cozonac cu nuca de 30X14 cm 

Ingrediente – Maia

  • 50 g lapte condensat neindulcit
  • 50 ml lapte
  • 100 g faina + 1 lingurita rasa faina
  • 25 g drojdie proaspata/7 g drojdie uscata
Daca nu aveti lapte condensat, faceti maiaua din 100 ml lapte gras, 100 gr faina, 25 gr drojdie proaspata/7 gr drojdie uscata.
Ingrediente – Aluat Cozonac cu nuca
  • maia
  • 550 g faina
  • 150 ml lapte condensat neindulcit/150 ml lapte vaca gras
  • 90 g zahar tos foarte fin
  • 10 g miere
  • 2 oua medii
  • 100 g unt topit
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • esenta vanilie
In plus: cca 50 gr faina (in functie de faina folosita este posibil sa mai fie nevoie sa adaugam 1-2 linguri) si 2-3 linguri ulei de floarea soarelui pt framantat.

Ingrediente – Umplutura de nuca pentru cozonac

  • 300 g nuca macinata
  • 75-100 ml lapte
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura miere
  • 100 g zahar
  • esenta rom
Faina, zaharul, aromele si ouale trebuie sa fie la temperatura camerei asa ca scoatem din frigider ouale cu 2 ore inainte de a ne apuca de treaba iar faina o asezam in vasul in care vom pregati aluatul cu 1-2 ore inainte. Zaharul si aromele alese pentru cozonac se lasa pe masa din bucatarie tot cu 1-2 ore inainte de a ne apuca de cozonac.

Rețeta completă pe http://www.lauraadamache.ro/2011/12/cozonac-cu-nuca.html

Ti-a placut articolul?

Comentarii